JanGwidon Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Witam Napęd SRAM RED AXS. Łańcuch ściągnąłem ale zamierzam nadal go używać, zużycie poniżej 30%. Mam pytanie czy spinkę można używać wielokrotnie ? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 19 Stycznia Udostępnij Napisano 19 Stycznia Odkopuję. Shimano 9, 10, 12 rzędowe napędy: używałem tych samych trzech spinek (jeździłem na trzech łańcuchach przez całą żywotność napędu 8 -11 000km). Nigdy nie zerwałem łańcucha. Teraz mam nowy napęd gx transmission i widzę że w manualach mocno naciskają że ich spinka powerlock jest jednorazowa. Jakie macie z tym doświadczenie? Bo nie chcę zerwać łańcucha na zawodach albo wyjeździe w góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) Sram zawsze gadał, że ich spinka jest jednorazowa. Nic się nie zmieniło w międzyczasie. A poza tym ja zawsze mam zapasową spinkę na wszelki wypadek. Łańcuch XX1 jest nie do zajechania, ale wolę być przezorny. Edytowane 21 Stycznia przez Chleje24na7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia "SRAM's 8- and 9-speed PowerLinks can be reused, but its 10-, 11- and 12-speed PowerLocks are non-reusable. SRAM says the ridge that joins the two plates of the PowerLock together can be damaged when unlocking it." Tak to wygląda formalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 9 ki przy mocnym bezmózgowym użyciu rozpinacza spinek uszkadzały się bezpowrotnie, tzn niszczyła się drobna krawędź przy pinie, i taka spinka była niebezpieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi