Skocz do zawartości

[3000-4200zł] cross/fitness/gravel? 80%miasto 20% szlaki leśne

Rekomendowane odpowiedzi

@Krzysiek744 Cube fajny, w zeszłym roku interesowałem się tym modele, tylko w wyższej wersji PRO, kosztował tyle co ten :(, ale nie był ostatecznie dostępny.

Co do linkowanej wersji, to ja miałbym obawy co do napędu, ten claris to taki bardziej szosowy i w terenie może brakować miękkich przełożeń, ja w każdym bądź razie bym się nie zdecydował. Druga kwestia, na którą trafiłem czytając jakieś zachodnie testy, to była uwaga do ramy, która to ma geometrię pod baranka a nie prostą kierownicę i w związku z tym nie jest tak idealnie. Ja w prawdzie nie potrafię tego ocenić tym bardziej po tabelkach, ale zapraszam do lektury ;)

https://www.cyclingabout.com/best-flat-bar-gravel-bikes-2021/

Podepnę się pod temat i podpytam o Kross Esker 2.0 bo był tu wspomniany. Jak go oceniacie ? Czy jego geometria jest bardziej rekreacyjna czy sportowa ? Aspre, z tego co wcześniej tu dyskutowałem - dosyć sportowy, choć przy niewielkiej różnicy w cenie dużo lepiej wyposażony. Oglądałem Eskera 6.0 - piękny, ale z racji tego, że mój gravel byłby używany prawie do wszystkiego to trochę szkoda tyle kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...