Cajtek Napisano 5 Maja 2022 Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 Witam, Mam dylemat, chciałem zakupić gravel'a, wymagania to rama karbonowa i napęd 2x11... budżet do 14 tyś PLN. W oko wpadły mi dwa modele: Canyon: https://www.canyon.com/pl-pl/gravel-bikes/bike-packing/grizl/cf-sl/grizl-cf-sl-7/3244.html?dwvar_3244_pv_rahmenfarbe=YE&dwvar_3244_pv_rahmengroesse=L&history=1 Specialized: https://www.greenbike.pl/rower-gravel-specialized-diverge-sport-carbon-2021-p-6500.html Różnica w cenie po negocjacji ceny Specialized to ok 2 tyś PLN na korzyść Canyon'a. Canyon oferuję więcej za mniej, ale... - brak salonu i serwisu w PL - dostępność roweru Canyon to według strony połowa czerwca, gdzie Specialized mam od ręki... - brak możliwości przymierzenia się do roweru Canyon, Specialized mam w sklepie niedaleko... - ramy Canyon'a robione w Chinach, Specialized na Tajwanie... - Specialized posiada Future Shock 1.5, ale to nie jest dla mnie must have... Może jakiś inny model możecie polecić, bądź macie doświadczenie z tym konkretnie Canyon'em bądź Specem? Z góry dziękuję za pomoc 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Ić z tym na fejsbukowe grupy gravelowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 10 godzin temu, Cajtek napisał: - brak salonu i serwisu w PL Przez brak salonu masz niższą cenę a serwisujesz sobie gdzie chcesz, to chyba zaleta. Naprawy gwarancyjne kurierem bardzo szybko ogarniają, podejrzewam, że szybciej niż większość producentów "na miejscu" 10 godzin temu, Cajtek napisał: - dostępność roweru Canyon to według strony połowa czerwca, gdzie Specialized mam od ręki... I tak szybko. To tylko pokazuje na co jest większy popyt 10 godzin temu, Cajtek napisał: - brak możliwości przymierzenia się do roweru Canyon, Specialized mam w sklepie niedaleko... A co ci to daje jeśli, jak mniemam po tym poście, nie masz doświadczenia i nie wiesz co jest ok a co nie? Chyba, że na pomoc sprzedawcy w sklepie liczysz xD Canyona możesz oddać w terminie 30 dni mimo, że na nim jeździłeś. 10 godzin temu, Cajtek napisał: - ramy Canyon'a robione w Chinach, Specialized na Tajwanie... Co to za różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 6 Maja 2022 Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Rowery podobne, Spec powinien mieć trochę bardziej rekreacyjną pozycję (wyższy stack przy podobnej długości). Opinie o future shock są różne, jedni chwalą, inni mają zastrzeżenia, że buja gdy nie trzeba i dodatkowo komplikuje rower. Sam mam Canyona i jestem z niego zadowolony, choć mając wybór wolałbym kupić coś lokalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.