Gość d1k Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 Witam... mam takie pytanie kupiłem takie o to dynamo axa duo i Przetwornice 6-24V na USB 5V/3A moje pytanie jest nastepujace czym to z dynama podlaczyc do przetwornicy i jak zeby dzialalo wlasciwosci dynama: moc 6V/3W wlasciwosci przetwornicy: typ: przetwornica obniżająca napięcie step-down napięcie wejściowe: 6V-24V DC napięcie wyjściowe: 5V DC prąd maksymalny: do 3A (do pracy ciągłej max 2,1A) sprawność: do 97,5% tętnienia 10mV częstotliwość przełączania: 500KHz temperatura pracy: -40° do +85°C (wyższa temperatura otoczenia = mniejsza moc wyjściowa) prąd statyczny: 0,85 mA tryb: Fast USB wskaźnik ładowania: (LED) gniazdo wyjściowe: USB
Mihau_ Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 Cytat moje pytanie jest nastepujace czym to z dynama podlaczyc do przetwornicy i jak zeby dzialalo Dlaczego bierzesz się za coś o czym nie masz pojęcia? I jeszcze do chińskiego dynamo i "przetwornicy" za dychę chcesz kilkadziesiąt razy droższy telefon podłączać? Co w sytuacji chwilowego spadku napięcia?
Gość d1k Napisano 6 Maja 2022 Napisano 6 Maja 2022 A z skąd wiesz że niemam pojęcia pytam tylko jak to podłączyć jakim kablem najlepiej. Jesli chodzi o spadki i wzrosty napiecia użyje stabilizator. Jesli chodzi do czego podłącze to na pewno nie będzie to telefon, a powerbank. To że chińskie nie znaczy że musi być złe a takie wystarczy.
Mihau_ Napisano 6 Maja 2022 Napisano 6 Maja 2022 Cytat A z skąd wiesz że niemam pojęcia pytam tylko jak to podłączyć jakim kablem najlepiej. Kabel wisi na słupie energetycznym lub jest zakopany w ziemi. Cytat Jesli chodzi o spadki i wzrosty napiecia użyje stabilizator. Kondensatora potrzebujesz, a teoretycznie to dwóch Cytat Jesli chodzi do czego podłącze to na pewno nie będzie to telefon, a powerbank A co wpisałeś w nazwie tematu?
JWO Napisano 7 Maja 2022 Napisano 7 Maja 2022 Ale z czym masz problem? Podłaczasz + z dynama do Uni+ przetwornicy, a GND do drugiego zacisku. Niczym więcej bym się nie przejmował. Przetwornica pewnie ma stabilizacje i jest zabezpieczona na takie przypadki.
Gość d1k Napisano 9 Maja 2022 Napisano 9 Maja 2022 W nazwie wpisalem do telefonu lub powerbanka ale najprawdopodobniej bedzie to tylko do powerbanka z tego co sie orientuje akurat ta przetwornica stepdown powinna wystarczyc bo ponoc wlasnie to zabespiecza. Dzieki JWO za informacje o to mi chodzilo.
Pytanie
Gość d1k
Witam...
mam takie pytanie kupiłem takie o to dynamo axa duo
i
Przetwornice 6-24V na USB 5V/3A
moje pytanie jest nastepujace czym to z dynama podlaczyc do przetwornicy i jak zeby dzialalo
wlasciwosci dynama:
moc 6V/3W
wlasciwosci przetwornicy:
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.