MWu Napisano 5 Maja 2022 Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 Hej, Rozważam zakup roweru i proszę o poradę. Modele, które biorę pod uwagę to Kands Elite Pro Acera oraz Romet Gazela 3. Który z nich będzie lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 5 Maja 2022 Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 Na papierze Kands wygląda znacznie lepiej , ma lepszy osprzęt . Jaką geometrę , jakie ,,właściwości jezdne " mają te rowery nie wiem . Tylko jazda na obu mogła by powiedzieć czy i który jest przyjemniejszy w użytkowaniu . Jeśli ważysz więcej niż 70 kg nawet nie patrz na Gazelę - ma napęd na wolnobiegu , ma również gorsze hamulce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWu Napisano 6 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Dziękuję za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozieradka Napisano 7 Maja 2022 Udostępnij Napisano 7 Maja 2022 Hej, dołączę się do dyskusji, bo stoję przed podobnym dylematem Gazela vs Kands w tym budżecie, a dokładniej między tymi dwoma poniżej, bo wiem, że między różnymi aukcjami można znaleźć różną specyfikację: https://polskie-rowery.pl/sklep/-rower-trekkingowy-damski-28'-kands-elite-pro-acera-granat-2021r_pid=825 https://allegro.pl/oferta/rower-romet-gazela-2-szaro-fioletowy-19-l-11817951850# W kontekście tych 2 rowerów zastanawiam się jak podejść do tematu hamulców. W przypadku tej Gazeli mam tarczowe mechaniczne, a w przypadku Kands TEKTRO ALUMINIOWY V- BRAKE. Czy w takim wypadku nadal mówimy, że Kands ma lepsze hamulce? Z pozostałych części wydaje mi się (choć totalnie się na tym nie znam), że Kands wypada lepiej, ale wyprowadźcie mnie proszę z błędu, jeśli się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 7 Maja 2022 Udostępnij Napisano 7 Maja 2022 W zasadzie jak wyżej . Mechaniczne tarczówki niewiadomej firmy ..... rewelacji bym się nie spodziewał . Osobiście wybrałbym V-ki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.