Zaki2k Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Cześć Wszystkim, Posiadam Meride TFS 100 i chciałbym zmienić w niej piaste tył (może nawet i obręcz), bo wydaje mi się te koło mało stabilne po zjazdach z schodków itd. Jaką piastę mogę dobrać (jedną z lepszych) pod tą ramę? W informacjach roweru podana jest oryginalna piasta jako disc r alloy, ale więcej zero informacji- nawet na niej typowe zero brandingu. I moje jeszcze jedno pytanie, czy mogę założyć tam większe mocowanie/ zatrzask? Ta mała szpilka jakoś mnie nie przekonuje wytrzymałością.. Z góry dziękuje za informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Ten rower się do żadnych większych szaleństw nie nadaje, to po pierwsze. Jak koło wydaje Ci się mało stabilne to może masz po prostu luźne szprychy i trzeba je poprawić? Po drugie, wiele nie poprawisz, musiałbyś zmienić ramę pod sztywną oś. Ale, opcji masz trzy - albo kupić zacisk DT Swiss RWS, i użyć z obecną piastą albo jakąś inną pod szybkozamykacz (QR). Albo poszukać piasty 135x10 thru axle/thru bolt, z osią przelotową. Albo poszukaj piasty 135x12 i do niej dorzucić zacisk Reverse https://www.grawitacyjny.pl/redukcja-osi-reverse-135mm-12-10mm,3,26784,41238 Druga i trzecia opcja jest mało opłacalna, koszty przerosną wartość roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.