bpjl Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Cześć, Jakiś czas temu ktoś "pożyczył" sobie mój rower bez pytania wraz z całym osprzętem🤬. Nowy pojazd już czeka na wyjazdy lecz muszę go teraz wyposażyć. Na pierwszy ogień idzie oświetlenie. Co możecie polecić na przód do 100zł i na tył w podobnej kwocie? Tak jak w temacie - jazda po zmroku lub przed świtem to raczej miejskie kręcenie (tak w 90%). Nie potrzebuję zatem ogromnych ilości lumenów. Przynajmniej tak mi się wydaje po tym co miałem do tej pory i mi wystarczało. A były to: przód - Cat Eye HL-EL135 tył - Sigma Cuberider II HL-EL135 można obecnie nabyć za 56zł na Allegro i nawet się nad nią zastanawiałem ale stwierdziłem ze najpierw zapytam ludzi bardziej obeznanych w temacie. Czego bym chciał: żeby lampki były zgrabne i niewielkie oczywiście aby obie lampki były demontowalne bez ściągania zaczepów z ramy same zaczepy żeby były jak najmniejsze tak aby po zdjęciu lampki nie sterczały jakoś strasznie (tutaj HL-EL135 był prawie idealny). szczerze wolę lampki na wymienne baterie niż te ładowane z USB ale rozumiem postęp technologiczny i znak czasów. Ttutaj jestem w stanie się ugiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Kup sobie na przód proxa aero f III a na tył konga plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Ta jest świetna na tył https://www.sigmasport.com/pl/produkte/licht-systeme/rueckleuchten/stvzo/curve A na przód coś na akumulator, może coś z serii AMPP, np. 400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bpjl Napisano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Godzinę temu, Mihau_ napisał: konga plus Chwila mi zeszła zanim okazało się że chodzi o Knoga Obie propozycje bardzo ciekawe. Cytat Ta jest świetna na tył https://www.sigmasport.com/pl/produkte/licht-systeme/rueckleuchten/stvzo/curve Być może. Jednak jak pisałem powyżej wolę żeby przy ściąganiu lampki zaczep zostawał. Takie odpinanie i zapinanie tej gumy chyba nie wróży dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bpjl Napisano 6 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Jeszcze jedno pytanie do posiadaczy Proxa Aero F III - Czy pasek zaczepu obejmie kierownicę o średnicy 33mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suraj Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 U mnie jest na 31.8 + owijka i jeszcze zapasu jest sporo, ze 3 wolne dziurki na gumowym pasku 33 ogarnie bez problemu z zapasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bpjl Napisano 10 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Dzięki za odpowiedź. Dziś dotarła do mnie lampka więc już wiem że bez problemu da radę. Swoją drogą zadałem to pytanie, przez FB, firmie Prox i dostałem info że powinno się udać ale opaska będzie bardzo naciągnięta. Chyba nie do końca znają swoje produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.