przemasik Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Wyregulowałem przednią i tylną przerzutkę wg oficjalnej instrukcji Shimano. Napęd działa prawidłowo oprócz przełożeń: 1, 2 (najmniejsze zębatki kasety) - 1 (najmniejsza karcza korby). Wtedy występuje ocieranie o wózek przedniej przerzutki. Trymowanie nie pomaga. Wiadomo, że tak się nie jeździ, chodzi o to, czy tak ma być? Czy jeszcze raz przyjrzeć się ustawieniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Cytat Wyregulowałem przednią i tylną przerzutkę wg oficjalnej instrukcji Shimano. To fabryczny rower? Składak? Zmieniałeś suport? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemasik Napisano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Fabryczny, Esker 6.0 2021. Suport nie był zmieniany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 W sensie nie działa Ci 31x11? A w drugą stronę 48x34 jest ok? W GRX400 30x11 działa ok, ale 46x36 już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemasik Napisano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 22 minuty temu, kipcior napisał: W sensie nie działa Ci 31x11? A w drugą stronę 48x34 jest ok? W GRX400 30x11 działa ok, ale 46x36 już nie. tak jak napisałem wyżej: 2 najmniejsze zębatki kasety i najmniejsza tarcza korby łańcuch ociera o wózek. Góra działa prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.