lioon Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Hej, napęd po przejechaniu kilku tysięcy i słabym konserwowaniu wysiadł... Czas na zmianę. Zmiana na coś sensownego w niskim budżecie. Szukałem opinii w necie (zwłaszcza kierowało mnie na to forum) na temat poszczególnych elementów... Wybrałem zestaw Kaseta MTB SUNRACE CSM66 11-32T 8-rzędowa CS-HG51+ Łańcuch rowerowy SUNRACE M84 szary CN-HG40. Jak ogólnie z jakością? Iść jednak w łańcuch shimano, czy SUNRACE z kasetą tej samej marki pohula kolejne kilka tysi? Dodam, że jeżdżę rekreacyjnie, oraz dojazdy do pracy, znajomych, w większości poniżej 10 km jednorazowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Kup sobie kasetę hg41 i łańcuch kmc x8 Skoro te dwa elementy zajechałeś to korba nadal jest ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 No a jakbyś tak się zastanowił - czy można kupić jeszcze tańszy łańcuch - to do jakiego wniosku byś doszedł w temacie 'jakości'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 9 godzin temu, lioon napisał: Iść jednak w łańcuch shimano, czy SUNRACE z kasetą tej samej marki pohula kolejne kilka tysi? "Kilka" rozumiane jako 2 to na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lioon Napisano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 2 minuty temu, Mihau_ napisał: Skoro te dwa elementy zajechałeś to korba nadal jest ok? Bez przesady, że zajechałem. Korba jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graveloiksctrailowka Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Nie bierz hg40. Ja ten łańcuch załatwiłem w 300km... Lepiej dopłać trochę do connex 800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.