Skocz do zawartości

[do 5000] dwa rowery crossowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zakup mojego roweru wpłynął na decyzje rodziców o kupnie dwóch rowerów crossowych w cenie do 2500 zł (za jeden rower).

Chcieliby mieć hamulce tarczowe hydrauliczne ale nie wiem jak to wygląda z jakością takiego osprzętu w tej cenie.

Takie coś znalazłem dla mamy:
https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-kands-crs-1200-28-hydraulika-2021-11219620213

Matka: 172 cm / 80 kg; ojciec: 174 cm / 94 kg.

Z góry dziękuję za pomoc i opinie :)

@chudzinki Wydaje mi się, że rowery crossowe będą najlepszym rozwiązaniem. Powiedzieli, że do jazdy przede wszystkim w mieście, ale też na ścieżkach na łąkach, polach i w lasach. Bez jakiś ekstremalnych jazd po korzeniach i wertepach.
Mieli dwa elektryczne rowery miejskie, ale narzekali, że na większych wybojach był problem z jazdą, do tego masa takiego roweru uniemożliwiała swobodne przeniesienie go na rękach. Występowały też sytuacje, że akumulatory się rozładowywały i powrót z dłuższych wycieczek był problematyczny. Jak również długość wyjazdu była ograniczona pojemnością akumulatorów. Tak czy siak rowery są sprzedane a oni szukają czegoś już z napędem tylko własnych mięśni. 

@Artur85 Czy przedstawiony przez Ciebie rower znajdzie swoje zastosowanie poza miejskimi drogami również na polnych i leśnych ścieżkach? Oczywiście nie mówię tu o ekstremalnych jazdach po korzeniach czy jeździe na wskroś łąk i pól po wertepach.

W dniu 3.05.2022 o 18:39, phenixsus napisał:

Matka: 172 cm / 80 kg; ojciec: 174 cm / 94 kg.

Kands i Lazaro mają bardzo dobry stosunek cena/osprzęt, więc linkowany Kands może być.

Coś z prostszym napędem np. Riverside 700.

Dla ojca, ze względu na wagę, popatrz za Unibike.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...