phenixsus Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Witam, zakup mojego roweru wpłynął na decyzje rodziców o kupnie dwóch rowerów crossowych w cenie do 2500 zł (za jeden rower). Chcieliby mieć hamulce tarczowe hydrauliczne ale nie wiem jak to wygląda z jakością takiego osprzętu w tej cenie. Takie coś znalazłem dla mamy: https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-kands-crs-1200-28-hydraulika-2021-11219620213 Matka: 172 cm / 80 kg; ojciec: 174 cm / 94 kg. Z góry dziękuję za pomoc i opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Na pewno crossowe? Czym teraz jeżdżą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Ja bym dla rodziców poszedł może tą stronę? https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2022-kentfield-st-1 Oczywiście problemem będzie dostępność, coś tam chyba jest na rynku, ale trzeba by się zorientować. Rower tego typu w tym przypadku sprawdzi się chyba lepiej od tradycyjnego crossa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phenixsus Napisano 7 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2022 @chudzinki Wydaje mi się, że rowery crossowe będą najlepszym rozwiązaniem. Powiedzieli, że do jazdy przede wszystkim w mieście, ale też na ścieżkach na łąkach, polach i w lasach. Bez jakiś ekstremalnych jazd po korzeniach i wertepach. Mieli dwa elektryczne rowery miejskie, ale narzekali, że na większych wybojach był problem z jazdą, do tego masa takiego roweru uniemożliwiała swobodne przeniesienie go na rękach. Występowały też sytuacje, że akumulatory się rozładowywały i powrót z dłuższych wycieczek był problematyczny. Jak również długość wyjazdu była ograniczona pojemnością akumulatorów. Tak czy siak rowery są sprzedane a oni szukają czegoś już z napędem tylko własnych mięśni. @Artur85 Czy przedstawiony przez Ciebie rower znajdzie swoje zastosowanie poza miejskimi drogami również na polnych i leśnych ścieżkach? Oczywiście nie mówię tu o ekstremalnych jazdach po korzeniach czy jeździe na wskroś łąk i pól po wertepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 W dniu 3.05.2022 o 18:39, phenixsus napisał: Matka: 172 cm / 80 kg; ojciec: 174 cm / 94 kg. Kands i Lazaro mają bardzo dobry stosunek cena/osprzęt, więc linkowany Kands może być. Coś z prostszym napędem np. Riverside 700. Dla ojca, ze względu na wagę, popatrz za Unibike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.