85LoPeZ Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 witam, Który sklep rowerowy polecacie w Krakowie? Chodzi mi o: bike fitting odkręcenie zapieczonego pedału kupno czy to Trek czy Spec Mam blisko siebie doboszsport i Trek - oba na zakopiańskiej, z chęcią poznam małe sprwadzone i dobre sklepy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Co do pedału to wd40 nie pomógł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
85LoPeZ Napisano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Nie pomógł, pryskałem chyba 3 razy, chciałem ruszyć imbusem od wewnatrz, płaskim z zewnątrz (aż do momentu kiedy się rozgiął 😕 ) i nic. Drugi też na początku szedł ciężko, ale dałem radę, ten mnie pokonał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 w dobrą stronę kręcisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
85LoPeZ Napisano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 W dobrą ale sprawdziłem w obie dla pewnośći, nie rusza w żadną stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 A jakaś rurka jako przedłużka klucza (byle nie przesadzć z siłą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
85LoPeZ Napisano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Też o tym myślałem, aby zrobić dźwignię. Najlepiej by chyba było włożyć korbę w jakieś imadło i wtedy iść na całość Zastanawiam się jakby serwis do tego poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 https://www.eskade.pl/poliweglan,parametry_poliweglanu.html Tu wynika że alu ma większą rozszerzalność niż stal może by dać ramię z pedalem do piekarnika na jakąś bezp temp (80st) i wygrzać o ile nie ma tu syntetyznych elementów ... acha rękawice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Odkręcenie zapieczonego pedału - serwis a nie sklep, każdy to zrobi Kupno roweru - zależy od marki i ceny, świat nie kończy się na treku i specu Bikefitting - veloart albo profidea Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 7 Maja 2022 Udostępnij Napisano 7 Maja 2022 W dniu 3.05.2022 o 15:42, grzesiowu napisał: może by dać ramię z pedalem do piekarnika Proponuję elektryczną opalarkę, od biedy - suszarkę do włosów - można tym punktowo podgrzać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
85LoPeZ Napisano 11 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2022 Pojechałem z tym do serwisu i odkręcili, wiadomo narzędzia profesjonalne to inna sprawa. Okazało się, że mam pół gwintu zerwanego - pedał nie był poprawnie wkręcony - i muszę mieć gwintownie oraz tulejkę aby uratować korbę, w przeciwnym wypadku pedał może zostać z butem przy bardzo dużym nacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.