Skocz do zawartości

[Opony] Unibike Flash

Mcruxx

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, proszę o pomoc.

Po pierwsze chciałbym zmienić opony w Unibike Flash z 2021. Jeśli się nie mylę to obręcz koła to 28" Shimano 29 DISC SHIMANO MT200 i założone są tam opony IMPAC SMARTPAC / 28X1.65. Zastanawiam się po między Schwalbe Smart Sam 1.75 a 2.1 (29cali). Moja jazda to miasto/teren w proporcjach 60-40 i tu właśnie moja rozkmina: czy dużo stracę z komfortu jazdy po asfalcie jeśli założę 2.1?  Jeśli różnica ma być znacząca to wolę tracić kosztem jazdy w terenie niż po mieście. Biorę jeszcze pod uwagę Continental double fighter III 29/ 2.0. Zmieszczę w ogóle takiego laczka do tego roweru?

2 pytanie: czy mogę założyć oponę Schwalbe/Continental  na inne koło niż to powyżej tj. na STARS  J19SE 32H 28″ i chodzi mi tu czy te koło/obręcz nie odstaję od tego powyżej co do wytrzymałości/nośności ponieważ jeżdżę z dzieckiem w foteliku i taki zestaw trochę waży. Wolałbym nie ryzykować jeśli ta obręcz jest jakościowo gorsza.

• Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...