Skocz do zawartości

[4000] mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Szukan roweru do 4000

Do tej pory jeździłam na rowerze grand, dawał radę. W sezonie jeżdżę ok 130km tygodniowo, sporo po leśnym terenie.

Nie wiem czy celować w MTB czy w Crossa.

Jestem osobą otyłą, teraz ważę ok 110kg

Dodam, że czasami planuje ciągnąć przyczepkę z synem

Możecie coś polecić?

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz Gianta Roam 1 z rocznika 2021 w okolicach 4100 na powietrznej sprężynie. Sprężynowy uginacze sobie odpuść przy tej wadze.

Jeśli chodzi o MTB to może Storm X7 jeśli gdzieś znajdziesz dostępnego. Taper, sztywne osie, powietrzna sprężyna.

Do bujania się z przyczepką wybrałbym crossa.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi!

Dziś robiłam przymiarki do decathlonowych opcji.

Zabrzmi to pewnie jak "babska fanaberia", ale przynajmniej mam pewność, że muszę mieć rower z typowo damska ramą. Tym bardziej, że będę dużo jeździła z przyczepką. 

Taką ramę ma Giant Roam, ale nie umiem na chwilę obecną znaleźć stacjonarnie żeby się do niego przymierzyć. W weekend pojeżdżę jeszcze po pobliskich miastach, może trafię inny model gianta.

Po przeszukaniu forum widziałam, że unibike ma dość wysoki poziom dopuszczalnych kg. Ich crossy mają tez taką ramę o jaką mi chodzi, ale dotyczy to tańszych modeli (fusion lady niestety odpada).

Czy któryś z nich byłby szczególnie wart uwagi? (Flash, Prime?)

Myślałam jeszcze o indiana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...