krok1989 Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Cześć, Chcę kupić rower elektryczny dla żony do codziennej pracy. dojazd do i z pracy to 4km w jedną stronę, czyli dziennie 8km po drodze dwie duże górki do pokonania rower będzie przypięty na zewnątrz 12 godzin żona ma 163 cm wzrostu silnik: coś niezawodnego, pewnie Bosch, ale nie znam się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Jeżeli to nie są jakieś bezdroża to lepsza byłaby hulajnoga elektryczna. A jeżeli koniecznie rower to wrzuć jakieś propozycje, a ktoś, kto jest na bieżąco, na pewno coś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) Jeśli chcesz rower to ja polecam coś z napędem Yamahy - przymierzając się do E-bika próbowałem jeździć na różnych systemach i Yamaha dawała wrażenia najbardziej zbliżone do normalnego roweru. Od 2018 roku zrobiliśmy po 12tyś km bez żadnych problemów ze wspomaganiem - bateria nadal trzyma zasięg jak na początku. Jeśli żona ma 164 cm wzrostu to pod tym linkiem https://sklepebike.pl/pl/p/Rower-elektryczny-HAIBIKE-Trekking-4-LOWSTEP/3309 znajdziesz w rozmiarze 46 ( na stronie piszą 45, ale na oficjalnej stronie haibike jest najmniejszy rozmiar 46), oczywiście możesz poszukać innych propozycji. Gdybyś chciał koniecznie Boscha, to tylko 4 gen - do 3 gen. jest w napędzie ta przekładnia, która po wyłączeniu wspomagania daje spore opory. Martwi mnie to co piszesz że rower będzie przypięty przez 12 godz na zewnątrz - czy to miejsce jest w jakiś sposób nadzorowane -bo w innym przypadku jest niestety spora szansa że żona będzie się cieszyć krótko z roweru. Edytowane 2 Maja 2022 przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krok1989 Napisano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) @PiotrWiePrzepraszam - nie wspomniałem, że ma być damka:) Chodzi mi bardziej o rower dla kobiet. W połowie dojazdu do pracy jest dużo starego chodnika rodem z lat 70. To trudny teren. Edytowane 2 Maja 2022 przez krok1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Przecież pod linkiem masz Low-step, jest to wygodniejsza damka, bo niżej trzeba podnieść nogę przy wsiadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) Naprawdę chcesz wydawać aż 12 koła na głupie 4km jazdy w jedną stronę? Przecież to jest jakieś maks. 15 minut jazdy normalnym rowerem. Dwa. Takiego ebika to lepiej żeby kobieta przypinała dwoma ulockami ,a nie gówno-linką. Ps. Zainteresuj się ecobike LX500 Edytowane 2 Maja 2022 przez Dave99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krok1989 Napisano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 @Dave99nie chce tyle kasy wydawac, budzet mam DO 12 tys:) Jezeli jest jakis rower za 5 tys to jeszcze lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Nie jestem fanem e-bików, ale akurat do pracy i pod górę to ma sens. Aby dojechać w stanie świeżości. W tym przypadku można wydać mniej, bo zasięg nie musi być duży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krok1989 Napisano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 @Wojciotym bardziej ze żona pracuje 12 godz fizycznie w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Zwykła hulajnoga za 2 - 3k wystarczy na tak małe dystanse. Taką hulajnogę będzie mogła bezpiecznie gdzieś schować na terenie miejsca pracy. Kupno ebika ma sens ale na dystansie 10-15km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krok1989 Napisano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 @dave99 - hulajnoga odpada - zbyt zróżnicowany wertepowaty teren przez las i miasto + 2x potężne górki i czasami zakupy trzeba przewieźść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 13 godzin temu, krok1989 napisał: rower będzie przypięty na zewnątrz 12 godzin jakoś tego nie widzę przy ebike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krok1989 Napisano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 @Mihau_ jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to rowery sa plinowane. Gorzej z warunkami pogodowymi poniewaz jest to wiata wiec to mnie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 (edytowane) Przypinałem pod pracą drogi rower, ale były kamery i straż z bronią ostrą, albo podziemny garaż (też z kamerami, strażą i systemem kontroli dostępu). Tak normalnie na ulicy, to to do zostawienia na dłużej elektryka za 12k musiał bym brać silne środki uspokajające. EDIT - autor wniosku już wyjaśnił kwestię bezpieczeństwa. Ja uważam, że jak jest wiata to nie ma problemu z warunkami atm. Edytowane 2 Maja 2022 przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dave99 Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Wiata z mocowaniami typu "wyrwikółka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi