Gość Paweł Napisano 1 Maja 2022 Napisano 1 Maja 2022 Witam, Chciałem skorzystać z pomocy na forum w doborze nowego napędu w rowerze crossowym. Obecnie mam taki zestaw: kaseta:SHIMANO CS-HG31 8-SPEED, 11-34T(AO), BULK łańcuch:KMC HG-40 korba: SHIMANO FC-M171 48X38X28T SILVER,W/SILVER CG, W/O FIXING BOLT, CHAINCASE COMPATIBLE -------------------------------------- Dodatkowo piasta: SHIMANO FH-RM30 BLACK 8-SPEED QR-TYPE(SILVER:170MM) 32H OLD:135MM AXLE:146MM, W/O SEAL przerzutka tył: SHIMANO RD-M360-L ACERA SGS 7/8-SPEED, DIRECT ATTACHMENT korba: SHIMANO FC-M171 48X38X28T SILVER,W/SILVER CG, W/O FIXING BOLT, Suport: VP-BC73 CARTRIDGE 68X122.5 W/ FIXING BOLT --------------- Chciałbym zmienić kasetę, łańcuch i korbę tak aby pasowały do piasty i bez wymiany przerzutki. Myślałem o zestawie: Shimano CS HG41 8 rzędowej lub CS HG51 8 rzedowej + łańcuch Shimano CN HG71 Deore LX +pin 8/7/6 rzędowy 116 ogniw Co do korby to bez wymiany suportu chyba nie mam pola do popisu i zostaje coś takiego: https://www.rowertour.com/p/65772/shimano-fc-ty301-korba-z-oslona-czarna Czy taki zestaw będzie pasował do obecnej piasty i przerzutki? Jak myślicie czy to ma sens a może lepiej inaczej rozbudować swój rower? Byłbym wdzięczny za pomoc.
Mihau_ Napisano 1 Maja 2022 Napisano 1 Maja 2022 Będzie pasować tylko łańcuch ze względu na praktyczność rozwiązania ogarnąłbym ze spinką Cytat Jak myślicie czy to ma sens a może lepiej inaczej rozbudować swój rower? Jeśli masz rower z napędem 3x8 to w żaden sposób nie opłaca się go "rozbudowywać", wymieniać zużyte komponenty i tyle
Pawel8080 Napisano 3 Maja 2022 Napisano 3 Maja 2022 Dzięki. Zdecyduje sie na kasete hg51 plus łancuch hg 71 ew. Connex, co jest polecane na forum. A jaką korbę warto kupić do tego zestawu? Obecnie mam zwykłą M171 i suport na kwadrat i z tego powodu niewielkie pole do popisu. Czy można wymienic bez wiekszych komplikacji suport aby wstawic lepszą korbę niż ta obecna?
Pytanie
Gość Paweł
Witam,
Chciałem skorzystać z pomocy na forum w doborze nowego napędu w rowerze crossowym.
Obecnie mam taki zestaw:
kaseta:SHIMANO CS-HG31 8-SPEED, 11-34T(AO), BULK
łańcuch:KMC HG-40
korba: SHIMANO FC-M171 48X38X28T SILVER,W/SILVER CG, W/O FIXING BOLT, CHAINCASE COMPATIBLE
--------------------------------------
Dodatkowo piasta: SHIMANO FH-RM30 BLACK 8-SPEED QR-TYPE(SILVER:170MM) 32H OLD:135MM AXLE:146MM, W/O SEAL
przerzutka tył: SHIMANO RD-M360-L ACERA SGS 7/8-SPEED, DIRECT ATTACHMENT
korba: SHIMANO FC-M171 48X38X28T SILVER,W/SILVER CG, W/O FIXING BOLT,
Suport: VP-BC73 CARTRIDGE 68X122.5 W/ FIXING BOLT
---------------
Chciałbym zmienić kasetę, łańcuch i korbę tak aby pasowały do piasty i bez wymiany przerzutki.
Myślałem o zestawie:
Shimano CS HG41 8 rzędowej lub CS HG51 8 rzedowej + łańcuch Shimano CN HG71 Deore LX +pin 8/7/6 rzędowy 116 ogniw
Co do korby to bez wymiany suportu chyba nie mam pola do popisu i zostaje coś takiego:
https://www.rowertour.com/p/65772/shimano-fc-ty301-korba-z-oslona-czarna
Czy taki zestaw będzie pasował do obecnej piasty i przerzutki?
Jak myślicie czy to ma sens a może lepiej inaczej rozbudować swój rower?
Byłbym wdzięczny za pomoc.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.