LuksIve Napisano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 Witam serdecznie, mam problem z przednią tarczą Shimano SM-RT10 (Romet MUSTANG M1), ponieważ pojawiły się ostatnio dziwne ślady na tarczy. Początkowo obejmowały tylko krańce, więc to zignorowałem. Dziś po 50 kilometrach od detekcji pierwszych śladów podczas mocniejszego hamowania usłyszałem dźwięk ocierania metalu o metal razem z piszczeniem. Zobaczyłem również, że połowa klocka dotyka tarczy, a druga połowa dociska dopiero po użyciu klamki, choć nie słyszę dźwięku ocierania. Dodam, że jako tako siła hamowania nie zmalała i używam półmetalicznych lub metalicznych (nie wiem do końca, ponieważ mi klocki w serwisie wymieniali). Czy mam z kołem iść do serwisu wymienić czy co dalej robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 Wypucować odtłuszczaczem. Roztarty brud to jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuksIve Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 faktycznie powoli schodzi. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi