shakter Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Cześć. Szukam na już rower trekingowy/crossowy do codziennej jazdy i ewentualne wycieczki na wzrost 181cm i wage 115KG. Zależy mi na hamulcach tarczowych i żeby można było założyć błotniki. Widze kilka pozycji które mogły by mnie zainteresować jak np Romet orkan 1M, tylko nie wiem czy po moją wage nie szukać czegoś z grubszymi oponami... ewentualnie z budżetówki Rockrider 500 ale niezbyt mnie przekonują przełożenia 1x9. Znajdzie się coś w tej cenie czy na siłe zwiększyć budżet o jakieś 500zł - chociaż chciałbym tego uniknąć Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Orkan 1 ma napęd na wolnobiegu . Przy twojej wadze to nie jest dobre rozwiązanie . Szukaj napędu z kasetą ( Hg..... ) . Hamulce ma co prawda tarczowe ale mechaniczne . Nie miałem , nie używałem ale z tego co czytałem nie będą znacząco mocniejsze od hamulców V . Szukaj na hydraulikach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.