kemot1974 Napisano 27 Kwietnia 2022 Napisano 27 Kwietnia 2022 Cześć Wszystkim, pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, planuję w moim gravelu wymienić klamkomanetki z mechanicznych Shimano, na hydrauliczne Shimano. Wybór pomiędzy Shimano GRX 400, a Shimano Tiagra . Oba napedy 2 x10. Czy odczuję realną różnicę w pracy klamek i hamulców pomiędzy obiema grupami ? Czy warto dopłacić do GRX ? Do tej pory nie miałem możliwości użytkowania grupy GRX, jeździłem na Tiagrze i byłem zadowolony. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
clavdivs Napisano 27 Kwietnia 2022 Napisano 27 Kwietnia 2022 Ja bym dopłacił. Zwłaszcza że to pewnie inwestycja na dłużej. Klamki GRX są wygodniejsze, zwłaszcza gdy hamujesz w górnym chwycie.
Mihau_ Napisano 27 Kwietnia 2022 Napisano 27 Kwietnia 2022 Dla jednego wygodniejsze, dla innego nie muszą, kwestia budowy konkretnej dłoni Tak samo jakbyś napisał kup siodełko X bo jest wygodniejsze niż Y
clavdivs Napisano 27 Kwietnia 2022 Napisano 27 Kwietnia 2022 Raczej bym to porównał do klamek w MTB, wygodniej się hamuje klamkami na dwa palce, niż długa dźwignią. Chociaż w obu przypadkach hamowanie jest możliwe.
kemot1974 Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Napisano 28 Kwietnia 2022 Panowie, dziękuje Wszystkim w odpowiedziach, miłego dnia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.