kemot1974 Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Cześć Wszystkim, pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, planuję w moim gravelu wymienić klamkomanetki z mechanicznych Shimano, na hydrauliczne Shimano. Wybór pomiędzy Shimano GRX 400, a Shimano Tiagra . Oba napedy 2 x10. Czy odczuję realną różnicę w pracy klamek i hamulców pomiędzy obiema grupami ? Czy warto dopłacić do GRX ? Do tej pory nie miałem możliwości użytkowania grupy GRX, jeździłem na Tiagrze i byłem zadowolony. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Różnica tylko w kształcie klamek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Ja bym dopłacił. Zwłaszcza że to pewnie inwestycja na dłużej. Klamki GRX są wygodniejsze, zwłaszcza gdy hamujesz w górnym chwycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Dla jednego wygodniejsze, dla innego nie muszą, kwestia budowy konkretnej dłoni Tak samo jakbyś napisał kup siodełko X bo jest wygodniejsze niż Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Raczej bym to porównał do klamek w MTB, wygodniej się hamuje klamkami na dwa palce, niż długa dźwignią. Chociaż w obu przypadkach hamowanie jest możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Panowie, dziękuje Wszystkim w odpowiedziach, miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.