adas651 Napisano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Cześć, kupiłem wężyk do pompowania kół rowerowych i chciałbym podłączyć go do pistoletu do kompresora, ale ma inną końcówkę. Szukałem adaptera, ale nie moge znaleźć, może coś źle mierzę? Wymiary, które zmierzyłem: Wymiary pistoletu do pompowania: Gwint średnica-12mm,7 = 1/2 cala Wymiary gwintu wężyka AV od pistoletu: srednica trzpienia z gwintem- 12,6mm =1/2 cala skok gwintu- 1,25 Wymiary gwintu wężyka rowerowego: srednica trzpienia z gwintem- 7,6mm = 5/16cala skok gwintu-1,25 Jak nic wychodzi, że potrzebuje przejściówkę z 1/2cala na 5/16cala niestety nie mogę takiej znaleźć Może miał ktoś podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 to nie tak https://www.rowertour.com/p/157798/adapter-redukcja-wentyla-sv-dv-av coś takiego potrzeba ale na dętkę nie do kompresora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Dzięki, ale na tą chwilę tak właśnie pompuje prestę. Jest to jednak nieco uciążliwe, zwłaszcza przy wykręcaniu wkładu wentyla do pompowania tubeless. Chciałbym podłączyć ten wężyk z podwójną końcówką do pistoletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.