Molekpl Napisano 25 Kwietnia 2022 Napisano 25 Kwietnia 2022 Panowie ile taki rower może być warty i czy warto go kupić w cenie 3k pln ?. Rower w stanie bardzo dobrym. Ciężko teraz kupić coś nowego w rozsądnych pieniądzach i się zastanawiam czy nie kupić jakiejś używki zamiast np rockridera xc 500. Wiem, ze ten rower ma kiepskie koła, brak sztywnej osi z tyłu i w sumie nie potrzebuję carbonu ale pod każdym względem lepszy niz mój romet z kołami nie do wycentrowania. Napęd chodzi bardzo dobrze, amortyzator bez zarzutu, na ramie nic nie zauważyłem, ogólny stan obręczy, i innych pierdół wskazuje na to, ze ten rower po lesie nie jeździł, brak zadrapań, porysowań. Co myślicie ?
kipcior Napisano 25 Kwietnia 2022 Napisano 25 Kwietnia 2022 To wyścigowe XC, jak jest zdrowy to brać.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 25 Kwietnia 2022 Mod Team Napisano 25 Kwietnia 2022 Ja bym się jednak zastanowił, czy nie dołożyć do czegoś nowszego - tym bardziej jeśli karbon nie jest "must have".
Galvatron Napisano 25 Kwietnia 2022 Napisano 25 Kwietnia 2022 To nie jest przyszłościowy zakup. Od kilku lat nie produkuje się nowych rowerów XC na kołach 27,5", przez co z każdym rokiem spada dostępność nowych, dobrych widelcow i obręczy w tym rozmiarze. Za kilka sezonów wymiana tego Foxa i/lub obręczy na coś lepszego może być dużym wyzwaniem, o ile w ogóle będzie możliwa. Tutaj Rockrider XC 500 ma miażdżącą przewagę nad tym Giantem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.