Lidka9413 Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Hej! szukam dla siebie ładnego damskiego kasku, mierzyłam już bardzo dużo (np. Alpina Parana, Panoma, Uvex) natomiast w większości zostaje mi jeszcze 4-5 cm miejsca odsłoniętego nad brwiami. Nie wygląda to dobrze i pewnie też dobrze nie chroni. Mam pociągłą, szczuplą twarz, rozmiary 52-57 cm bardzo dobrze pasują na obwód, ale są zbyt płytkie. Czy znacie jakiś głęboki kask damski, najlepiej matowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Specialized Align, Author Creek - nie wiem czy damskie, raczej unisex Miałem podobny problem i te mi siadły głębiej. A podchodziłem sceptycznie do taniego Authora, mierząc Uvexy czy Foxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Kaski Bontragera są dosyć głębokie. Pytanie czy przymierzasz kask razem z okularami? Ja dużo bym dał za dodatkowe miejsce na okulary typu Sagan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 14 godzin temu, Lidka9413 napisał: Hej! szukam dla siebie ładnego damskiego kasku, mierzyłam już bardzo dużo (np. Alpina Parana, Panoma, Uvex) natomiast w większości zostaje mi jeszcze 4-5 cm miejsca odsłoniętego nad brwiami. Nie wygląda to dobrze i pewnie też dobrze nie chroni. Mam pociągłą, szczuplą twarz, rozmiary 52-57 cm bardzo dobrze pasują na obwód, ale są zbyt płytkie. Czy znacie jakiś głęboki kask damski, najlepiej matowy? Uvex stivo. Będzie idealny. Jest bardzo glaboki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cross90 Napisano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 @Lidka9413 kaski Uvex mierzyłaś i regulowalaś głębokość? Mam kask jak poniżej: https://www.centrumrowerowe.pl/kask-rowerowy-uvex-i-vo-cc-pd16677/?v_Id=93083 W środku jest regulacja głębokości, 7 poziomów! Na ostatnim ten kask jest ekstremalnie głęboki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.