J67 Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Witam. 2 lata temu kupiłem chińska korbę kompaktowa na 5 śrub 110 BCD. Młynek został oryginalny, natomiast blat zmieniłem na 46T. Wybór padł na Stronglight, bo taki był wtedy najtańszy dostępny. Spisuje się doskonale. Trwałość wyższa od stalowych blatów Shimano i szybsza zmiana biegów. Od tego czasu jednak tarcze Stronglight mocno zdrożały. Dostępne są tarcze Miche. Znacznie tańsze. W opisie - taki sam stop aluminium i technologia wykonania. Czy ktoś tego używał i zechce podzielić się opinią? A jakieś inne opcje? Mogą być stalowe, ale nie Shimano. Napęd 5-rzędowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Miche jeśli chodzi o stosunek cena/jakość wypada bardzo dobrze. Przy okazji mają np. kasety o ciekawych zakresach jakich u większych producentów nie znajdziesz jak coś to tutaj masz sporo blatów https://rowerplus.pl/174-tarcze-na-5-srub?ref=lmenu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedź. Właśnie kupuję w Rowerplus i realny wybór w rozmiarze 46T/110 BCD mam między Miche, a Stronglight. Czyli - spróbuję Miche. A za kasety dziękuję. Mam wolnobieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.