piter614 Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Czy w istnieje możliwość naprawy sprzęgła w sram xx1? Na chwilę obecną wygląda tak że nie napina łańcucha i on zwyczajnie wisi, ruszając ramieniem przerzutki nie czuć oporu. Pytam bo słyszałem że w podobniej sytuacji to przerzutka kosz, gdyż sram jest nienaprawialny. Chyba że ktoś tutaj naprawiał przerzutkę xx1 właśnie z takim objawem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 To raczej uszkodzenie sprężyny, nie sprzęgła, ale jeżeli SRAM nie zmienił czegoś w konstrukcji, to raczej nie da się tego rozłożyć. W sprzęgle Type2 jeszcze coś szło podziałać, ale od type 2.1 jest od spodu wbity pin ustalający pozycję sprzęgła i nie da się tego rozłożyć bez rozwałki całej przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Dzięki za odpisanie Tak coś myślałem ze to bedzie kosz z tego sprzętu Takie drogie a nie ma możliwości naprawienia 🤬 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Możesz zapodać zdjęciem? Ojciec mój zawsze mawiał, że jakoś to złożyli, więc rozłożyć też powinno się dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Właśnie wczoraj rozbierał cała sprężyne Głowie chodzi o sprężyne Spróbować muszę to wyczyścić bo jest dużo syfu i zobaczę czy będzie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.