adrian3k54 Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) wiat mam pytanie czy jest możliwe przerobienie napedu z 3x7 na 1x1 jezeli tak to co mi było by do tego potrzebne Edit: chce wsadzić nowe zębatki i bym potrzebował pomocy w wyborze Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez adrian3k54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 A masz kasetę czy wolnobieg? Kaseta to trzeba kupić zębatkę i dystanse, a wolno bieg, to wolnobieg jednobiegowy. Do tego napinacz i na przód zębatkę (albo korby jak masz teraz nitowane). Córka ma tak zrobiony rower do szkoły (zębatka i dystanse). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian3k54 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 mam kasete i korby nitowane mógł bys doradzic jakies zebatki i korby tylko takie zeby ze soba graly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Korba ma pasować do ramy. Nie wiemy nawet ile chcesz wydać, czy ma być kwadrat czy HT2, jakie przełożenie chcesz uzyskać Robiąc singla sam musisz wiedzieć czego chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Dobra uwaga - jak jeszcze masz przerzutki, to po prostu wybierz przełożenie, jakie chcesz w singlu i policz zęby kółek na których masz łańcuch. Córka ma twarde, bo gania do szkoły na stojaka i po płaskim. Ja kiedyś miałem singla z dość miękkim przełożeniem, by spokojnie jechać do pracy i podjechać pod górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian3k54 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Chciał bym bardziej uzyskać twardy bo potrzebuje przerobić do roweru typu dirt ponieważ przeżytki przeszkadzają i nie mogę kręcić bar spinów bo bym musiał dużo linek nowych kupić (nie znam się zabardzo jak coś źle powiem to sroki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Więc licz zęby na idealnym biegu i wtedy będzie można coś doradzić. Do dirt to pewnie chcesz mieć stosunkowo małą tarczą z przodu i łańcuch co nie spada. Rozumiem, ze rama nie ma otwartych haków i trzeba napinacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian3k54 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Wrócę do domu to będę testował i liczył Ale zależało by mi na tych małych zębatka z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian3k54 Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 Liczyłem i dla mnie najlepszym wyborem by było 22t z przodu 12t z tyłu coś koło tego korba najlepiej jak by była z suportem do niej pasującym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi