rowerek0000 Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Zastanawiam się nad zakupem roweru, głównie do miasta/asfalt + delikatny las. Wzrost 181 cm. Wymagania niezbyt wygórowane, ponieważ będzie służył prawdopodobnie jako drugi rower (chyba, że okaże się świetny :)). Budżet do 2200 zł. Zależy mi na kołach 28" oraz ergonomii jazdy. Prośba o pomoc w doradztwie oraz wyborze. To co znalazłem dla siebie na ten moment to: 1. https://trekking24.pl/pl/gorskie/9291-kross-esprit-31-kola-29-2022.html?gclid=EAIaIQobChMIrv7trJen9wIVQSgYCh1lZgSUEAQYBSABEgJHpvD_BwE#/421-rozmiary_romet-19 - dość szerokie opony, ale można zawsze wsadzić coś bardziej szosowego. Plus za rozmiar ramy. 2. https://lazaro-bike.pl/sklep/kands-maestro-męski-2021_pid=388 - fajny osprzęt, jednak sporo czytałem, że dość słaba ergonomia ramy, zwyczajnie od lazaro są długie ramy. Coś jeszcze warto rozważyć? Na początku rozważałem jakiegoś fitnessa, ale dostępność jest mocno ograniczona... (wykluczam rowery z decathlonu) Obecnie jeżdżę Meridą na fullu. Dość ciężki na dłuższe trasy asfaltowe, oraz coraz mniej pasuje mi pozycja do jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Masz jakieś tam doświadczenie i chcesz kolejne MTB na asfalt...? Czy ja coś przeoczyłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerek0000 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Mój obecny waży ponad 17kg, to zjazdówka. Wybory determinuje dostępność danych modeli i rozmiarów. Tak jak pisałem początkowo chciałem coś na sztywnym. Potem cross i stąd Kands, a teraz nawet mtb, gdzie wrzucę lepszą oponkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Patrzyłeś na Lazaro Aero V3? Na linkowanego Krossa nawet bym nie patrzył do takich jazd. Maestro to bardzo dobra opcja i już nawet wkładają piasty shimanowskie. Kiedyś było głośno o długich ramach, ale ucichło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerek0000 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Patrzyłem aero v3, ale dostępna jest tylko rana 21" - niestety za długa. A czemu krossa lepiej odrzucić? Coś po za tym poleciłbyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Ciężko w tej cenie coś innego polecić, łatwiej wybrać lepszy spośród kilku. A pytałeś kiedy będą 19-tki? Może V2? Krossa odrzucam, bo to nie jest rower na takie jazdy, wg mnie oczywiście. Jak już chcesz z amortyzatorem to lepszy Maestro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.