bastard83 Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Znajomy szuka blatu do korby Shimano Ultegra R8000 50 zębów, nigdzie nie ma jej dostępnej. Blat 34T już kupił. Macie jakieś lepsze dojście?? A może jest jakiś zamiennik, który mógłbym mu polecić? Jeżeli dobrze się rozeznałem to chyba nie ma blatu 48T do R8000, tylko 50T i od razu 46T. Jeżeli tak to już chyba za duży skok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Cytat Znajomy szuka blatu do korby Shimano Ultegra R8000 50 zębów, nigdzie nie ma jej dostępnej. To prawda i w zasadzie wyczerpuje temat. Możesz zamówić najlepiej w czymś dużym typu bikediscount i poczekać na dostawę. Jako zamiennik możesz tam wsadzić blat r7000 jest jeden na allegro za 370zł albo r9100 który znajdziesz w centrumrowerowym za 750zł. Albo kupić po kimś używany - blat ciężko zajechać latami służą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Też trochę dziwi mnie że już zaorał korbę. Przed ostatnim Harpaganem czyścił łańcuch, umył go i okazało się że rolki były luźne. Na rajdzie ponoć musiał (nie jechaliśmy razem) jechać na mniejszym blacie bo nie mógł normalnie jechać. Więc wymieliliśmy już prędzej zamówione łańcuch i kasetę ale dalej łańcuch przeskakuje na korbie. Może korba padła bo to jest gravel, jeździ w piachu i błocie (Wanoga, Pomorska500, Harpagan itp) itp, a szosa to jakieś 10%. Zrobił na nim nie więcej niż 10 kkm, dokładnie nie wie, nie ma licznika. A czym się różnią R7000 i R9100 oprócz ceny. Bo to jest dwukrotna różnica w cenie. Czy warto tyle dopłacać? Korba będzię używana w warunkach w/w i nie jest to jazda na czas. Zresztą on ma szosówkę właśnie na triathlon, a gravel ma być do cięższej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie, nie warto dopłacać do zębatki r9100 Cytat Przed ostatnim Harpaganem czyścił łańcuch, umył go i okazało się że rolki były luźne. Jechaliście harpagana z na rowerach z korbami na szosowych przełożeniach? PS. ja go tylko biegłem Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Ja jechałem TR50 na rowerze krosowym, a w zasadzie trekingowym bez błotników, to mój jedyny rower. Natomiast kumpel (TR100) ma Stevensa chyba Strada 1000, oryginalnie był z prostą kierownicą ale została zamieniona na baranek, kupował go jako gravela. Nie wiem jaką ma szosę. A ten blat R7000 to pasuuje plug&play, bez żadnych kombinacji? Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez bastard83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Tak blat od r7000 jest mechanicznie identyczny - różni się kolorem. Za czasów jak ja brałem udział w tej imprezie to była jedna opcja - 200km (tyczonych po mapie w linii prostej, czasem po środku był wąwóz albo jeziorko, więc realnie wychodziło z 10% więcej) z limitem 12h. Pamiętam że do edycji nr. 20 (chyba 20 - gdzieś mam jeszcze dyplom) na rowerze w czasie 12h zmieściło się... 4 osoby (łącznie przez 10 lat udało się to czterem ludziom). Dlatego biegłem - łatwiej było stówkę na piechotę pyknąć. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez abdesign 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 My na H60 (TR100) na 170 uczestników mieliśmy ok 55 miejsca, na H61 kolega na TR100 był chyba 23 i ledwo się mieścił w limicie (o mnie to szkoda gadać na TR50). Ja się zastanwiam jak można TR200 zrobić (teraz już) w 14 godzin. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi