Skocz do zawartości

[3500zł szt] Trzy rowery crossowe damskie/męskie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Poszukuję trzech rowerów crossowych. Dwóch damskich, jeden męski. Cała trójka miesci się w 165-175cm wzrostu oraz w wadze do 70kg.  Zależy mi na tym, aby kwota 3500zł za rower nie została przekroczona. 

1. Jaka wielkość ramy oraz kół dla kobiety 165cm? 

Z tematów które przeczytałem, propozycje które wydają mnie zaciekawiły to: 

Który z nich waszym zdaniem wydaje się najrozsądniejszy oraz jakie są wasze propozycje? 

Jeżeli wizualnie odpowiada decathlonowski Riverside 920 z powietrznym amortyzatorem i napędem 1x11 to na tą chwilę nie ma lepszej propozycji.

Wszystkie Twoje propozycje są na bardzo podobnym poziomie, pozostają kwestie wizualne.

Możesz popatrzeć jeszcze na Giant Roam.

Cytat

Jaka wielkość ramy oraz kół dla kobiety 165cm? 

Stawiam na 16-17 cali, bez względu oczywiście na rozmiar koła.

Diamant Elan może być sensowną alternatywą choć na gorszym osprzęcie niż Riverside 920. Ale tu pozycja będzie trochę wygodniejsza. Kupiliśmy taki od lokalnego dystrybutora Trek, marka należy do nich. Żona ma 168 cm  

3000 zł rozmiar M: https://strefasportu.pl/pl/p/Rower-DIAMANT-Elan-HER-czarny-2021-roz.-M/14820

7 godzin temu, chudzinki napisał:

Jeżeli wizualnie odpowiada decathlonowski Riverside 920 z powietrznym amortyzatorem i napędem 1x11 to na tą chwilę nie ma lepszej propozycji.

Wszystkie Twoje propozycje są na bardzo podobnym poziomie, pozostają kwestie wizualne.

Możesz popatrzeć jeszcze na Giant Roam.

Stawiam na 16-17 cali, bez względu oczywiście na rozmiar koła.

Co do Riverside 920  doradził byś jakieś wygodniejsze siodełko zamiast standardowego? Kobiet 55kg  Ps: co warto by było jeszcze zmienic? opony? pedały?

Podlacze sie do tematu.

Riversiade 920 , kobieta 165 cm - jaki rozmiar ramy ? S czy M ?

Wg strony Decathlon jest to na pograniczu:

Rozmiar S od 150 cm do 165 cm.
Rozmiar M od 165 cm do 180 cm.

Raz na czas tez chcialbym skorzystac z tego roweru (mam 170 cm, przekrok ok 73-74 cm)

Dziękuje za odpowiedzi. Oglądałem Riverside 920, ciekawy rower ale zniechęca mnie do niego wygląd oraz napęd 1x11. 

W takim razie obejrzę na miejscu rowery o których wspomniałem i zobaczymy. Miałem już styczność z Meridą Crossway 100 i jest bardzo przyjemny do jazdy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...