Republikanin1 Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Witam Poszukuję trzech rowerów crossowych. Dwóch damskich, jeden męski. Cała trójka miesci się w 165-175cm wzrostu oraz w wadze do 70kg. Zależy mi na tym, aby kwota 3500zł za rower nie została przekroczona. 1. Jaka wielkość ramy oraz kół dla kobiety 165cm? Z tematów które przeczytałem, propozycje które wydają mnie zaciekawiły to: Romet Orkan 6 https://www.romet.pl/Rower,ORKAN_6_D,10,819,820,15682,2022.html#4B4E53FFD700-20 - tylko waży 15,1kg, na plus cena 3200zł Merida Crossway 100 https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/3054/crossway-100 - Mniejsza waga, lepszy osprzęt - 3500zł Northec Caldeon https://nrowery.pl/rowery/99-caledon-db-da.html 3200zł Który z nich waszym zdaniem wydaje się najrozsądniejszy oraz jakie są wasze propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Jeżeli wizualnie odpowiada decathlonowski Riverside 920 z powietrznym amortyzatorem i napędem 1x11 to na tą chwilę nie ma lepszej propozycji. Wszystkie Twoje propozycje są na bardzo podobnym poziomie, pozostają kwestie wizualne. Możesz popatrzeć jeszcze na Giant Roam. Cytat Jaka wielkość ramy oraz kół dla kobiety 165cm? Stawiam na 16-17 cali, bez względu oczywiście na rozmiar koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RowerowyMaciej Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Diamant Elan może być sensowną alternatywą choć na gorszym osprzęcie niż Riverside 920. Ale tu pozycja będzie trochę wygodniejsza. Kupiliśmy taki od lokalnego dystrybutora Trek, marka należy do nich. Żona ma 168 cm 3000 zł rozmiar M: https://strefasportu.pl/pl/p/Rower-DIAMANT-Elan-HER-czarny-2021-roz.-M/14820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 7 godzin temu, chudzinki napisał: Jeżeli wizualnie odpowiada decathlonowski Riverside 920 z powietrznym amortyzatorem i napędem 1x11 to na tą chwilę nie ma lepszej propozycji. Wszystkie Twoje propozycje są na bardzo podobnym poziomie, pozostają kwestie wizualne. Możesz popatrzeć jeszcze na Giant Roam. Stawiam na 16-17 cali, bez względu oczywiście na rozmiar koła. Co do Riverside 920 doradził byś jakieś wygodniejsze siodełko zamiast standardowego? Kobiet 55kg Ps: co warto by było jeszcze zmienic? opony? pedały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Jeżeli użytkowniczka nie ma swoich (znaczy ulubionych, sprawdzonych, które idą z nią z każdym rowerem) to absolutnie nic. Jeździć, obserwować i jeżeli coś nie będzie odpowiadało to dopiero wg indywidualnych potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelszm Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Podlacze sie do tematu. Riversiade 920 , kobieta 165 cm - jaki rozmiar ramy ? S czy M ? Wg strony Decathlon jest to na pograniczu: Rozmiar S od 150 cm do 165 cm. Rozmiar M od 165 cm do 180 cm. Raz na czas tez chcialbym skorzystac z tego roweru (mam 170 cm, przekrok ok 73-74 cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Zdecydowanie M-ka, w szczególności, że Ty też chcesz jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelszm Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Dziekuje! Sprobuje zamowic M-ke (poki sa dostepne) i przymierzymy na miejscu. W Decathlonie to nie mierzenie, tłum ludzi na dziale rowerowym i ew krotka przjezdzka po alejce to jak slalom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republikanin1 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Dziękuje za odpowiedzi. Oglądałem Riverside 920, ciekawy rower ale zniechęca mnie do niego wygląd oraz napęd 1x11. W takim razie obejrzę na miejscu rowery o których wspomniałem i zobaczymy. Miałem już styczność z Meridą Crossway 100 i jest bardzo przyjemny do jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.