mudia Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Okulary vs gogle (nie mylić z google) Na trailach używam kasku full face w komplecie z goglami 100% Racecraft - niestety firma nie podaje wymiarów produktu. Jednak gogle średnio są kompatybilne z moim kaskiem - kask naciska od góry na gogle, a te albo uciskają mój nos, albo "zjeżdżają niżej" utrudniając oddychanie. Czy możecie polecić jakieś gogle o niskim profilu? A może polecilibyście w takim przypadku okulary? Jeśli tak, to jakie, aby odpowiednio zabezpieczały oczy (na razie używam jakiś prostych z decathlonu, ale zdarza się wpadanie błota za okular co może być dość niebezpieczne)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Mam Bell 2R (chyba nie rożni się za bardzo od 3R), jeżdżę w goglach Smith Squad MTB. Nic nie uwiera, nic nie gniecie, bardzo wygodne i generalnie super gogle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Hm.... kupiłem 2R w dniu premiery w UK (kupę lat temu) i od początku używam właśnie ze 100% Racecraft ( też z tamtych czasów). Nic nie koliduje, jedynie powierciłem szybki na górze ( ale u mnie to standard, wszystkie paruja mniej lub więcej). Dodam, że Bell to L-ka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.