DzejkiBejki Napisano 19 Kwietnia 2022 Napisano 19 Kwietnia 2022 Cześć, Z góry przepraszam modów jeśli dałem temat nie tam gdzie trzeba ale potrzebuje odpowiedzi, Ja i moja impulsywność to bardzo zła rzecz.. Chodzi o to że szukałem głośniejszej piasty do swojego mtb’ka ale przy qr9mm nic nie było, znalazłem w końcu piastę dt-swiss 12x142mm tyle że z wymiennymi end capami więc można redukować na qr9mm, Kupiłem, wszystko picobello aż nagle nie zauważyłem dopisku „road” no a z mojej xtrady szosówka żadna, w takim razie czy mogę swoją kasetę 11s przełożyć na piastę dt swiss 350 z dopiskiem road? Obecnie tylne koło to shimano wh-mt500 i piasta od DT była chyba jedyną piastą 24h, CL która była dostępna i pasowała, Trochę piszę to z gorącą głową także gdyby trzeba było dopisać jakieś info dajcie znać.
Fikander Napisano 19 Kwietnia 2022 Napisano 19 Kwietnia 2022 Nie masz się czym przejmować, będzie pasowała każda kaseta mtb zaczynająca się od zębatki 11t, musisz tylko dać dodatkowo podkładkę 1.85mm.
DzejkiBejki Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Napisano 19 Kwietnia 2022 6 minut temu, Fikander napisał: Nie masz się czym przejmować, będzie pasowała każda kaseta mtb zaczynająca się od zębatki 11t, musisz tylko dać dodatkowo podkładkę 1.85mm. A gdzie mogę takową dostać? Czy jest szansa na to że będzie dołączona z piastą?
Dokumosa Napisano 19 Kwietnia 2022 Napisano 19 Kwietnia 2022 Nie będzie dołączona do piasty. Kupisz praktycznie w każdym lepiej zaopatrzonym sklepie. Np.: https://www.rowertour.com/p/250039/podkladka-pod-kasete-dt-swiss-10rz Przy czym jesli bedzie miała 2mm też będzie dobra.
siejak1 Napisano 19 Kwietnia 2022 Napisano 19 Kwietnia 2022 Zamawiałem w tym roku 3 piasty 350 road i każda miała w zestawie podkładkę.
DzejkiBejki Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Napisano 20 Kwietnia 2022 Piasta dotarła, podkładka jest, zrobiłem przymiarkę i działa także teraz nic nie zostaje jak zapleść koło od nowa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.