Skocz do zawartości

[Piasta DT-Swiss 350] Dopisek Road ? Czy uda się zamontować kasetę

DzejkiBejki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

Z góry przepraszam modów jeśli dałem temat nie tam gdzie trzeba ale potrzebuje odpowiedzi, 

Ja i moja impulsywność to bardzo zła rzecz..

Chodzi o to że szukałem głośniejszej piasty do swojego mtb’ka ale przy qr9mm nic nie było, znalazłem w końcu piastę dt-swiss 12x142mm tyle że z wymiennymi end capami więc można redukować na qr9mm, 

Kupiłem, wszystko picobello aż nagle nie zauważyłem dopisku „road” no a z mojej xtrady szosówka żadna, 

w takim razie czy mogę swoją kasetę 11s przełożyć na piastę dt swiss 350 z dopiskiem road? 

Obecnie tylne koło to shimano wh-mt500 i piasta od DT była chyba jedyną piastą 24h, CL która była dostępna i pasowała, 

Trochę piszę to z gorącą głową także gdyby trzeba było dopisać jakieś info dajcie znać. 

Napisano

Nie masz się czym przejmować, będzie pasowała każda kaseta mtb zaczynająca się od zębatki 11t, musisz tylko dać dodatkowo podkładkę 1.85mm. 

Napisano
6 minut temu, Fikander napisał:

Nie masz się czym przejmować, będzie pasowała każda kaseta mtb zaczynająca się od zębatki 11t, musisz tylko dać dodatkowo podkładkę 1.85mm. 

A gdzie mogę takową dostać? Czy jest szansa na to że będzie dołączona z piastą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...