_Johnny_ Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Cześć jako że niedługo zakupie rower z amortyzatorem foxa ktorego zapewne sam nie dam rady serwisować nurtuje mnie pytanie co z hamulcami? Generalnie nie jest chyba zalecane wkręcanie i wykręcanie hamulców w golenie czy to znaczy że wysyłacie amortyzatory razem z zaciskami czy jednak za każdym razem je wykręcacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Co? 🤣 Wyślij najlepiej cały rower. :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Ja jeszcze nigdy nie wysyłałem, ale do głowy by mi nie wpadło robić serwis amortyzatora z zamontowanym zaciskiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Co to za głupota... Kto Ci takich bajek naopowiadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Johnny_ Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 "Zerwany gwint od zacisku w rowerze" wklepane w Google i pełno tematów z tym problemem więc coś jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Od pedałów jest więcej tematów i o czym to niby świadczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 34 minuty temu, _Johnny_ napisał: "Zerwany gwint od zacisku w rowerze" wklepane w Google i pełno tematów z tym problemem więc coś jest na rzeczy To jak chcesz regulować zacisk? Równie dobrze możesz w ogóle nie jeździć rowerem, bo jak wklepiesz "broken wheel MTB" to pokazują się połamane koła. Odkręcałem zacisk dziesiątki, jak nie setki razy w kilku rowerach. Nigdy nie miałem problemu. Dodatkowo, to co napisałeś nijak ma się do Twojego pierwotnego stwierdzenia, że nie jest to zalecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 @_Johnny_ A jak wpiszesz zerwany gwint od przewodu hamulcowego w zacisku to jest cisza w internecie? Nie kombinuj tylko zdemontuj zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 A potem użyj smaru/ kleju i dokręć z wyczuciem lub kup klucz dynamometryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Śruby od hamulca są dosyć miękkie i prędzej łeb jej urwiesz niż zerwiesz gwint. A żeby zerwać gwint od mocowania hamulca trzeba też być bardzo uzdolnionym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi