Siaja Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 Cześć Chciałbym zapytać czy można zamontować łańcuch Shimano 12s do napędu SRAM NX Eagle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 Lepiej nie, bo to może wywołać reakcję hyhy łańcuchową i zniszczyć nasze uniwersum. A tak poważnie, to nie. Lepiej tego nie robić, Shimano ma ciut węższą złączkę, do tego nacięcia pod HG+. Internety mówią, że ci, co próbują, robią to na sramowskiej spince. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 Sam łańcuch shimano jest wewnętrznie węższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 9 godzin temu, cervandes napisał: A tak poważnie, to nie. Lepiej tego nie robić, Shimano ma ciut węższą złączkę, do tego nacięcia pod HG+. Internety mówią, że ci, co próbują, robią to na sramowskiej spince. Też gdzieś znalazłem taką informację, ale w czym ta spinka ma pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2022 W samopoczuciu - poprawia z punktu "dziadostwo" do punktu "badziewie". Spinka jest tu "najsłabszym ogniwem" ale i bez niego łańcuch shimano chrobocze na "nieshimanowych" zebatkach bo łańcuch jest po prostu węższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vpablov Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 Nie wiem jak w nx , ale z powodzeniem jeździłem na łańcuchu slx z kaseta gx. Nie zaobserwowałem, żadnych problemów, również z pracą na przednim blacie. Wytrzymałość również na plus w stosunku fo łańcucha gx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 Jak kaseta ma troche przebiegu to łańcuch 12s shimano nie chrobocze. Nie dziala to jednak tak płynnie jak na kasecie shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.