Skocz do zawartości

[1000-1400] Rower miejski dla kobiety jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Polecić  raczej niczego nie można bo w tej kwocie będą słabe rowery . Rozmiar 17"  ew 19 ale trzeba przymierzyć  , koszyk można dokupić osobno .  Przydało by się napisać gdzie będzie używany . Są miasta proste i krzywe , a to spora różnica . Proponuję iść do sklepów i zobaczyć co w ogóle można kupić . Wtedy wkleić linki i może coś się wybierze . Aha , przydała by się też waga użytkowniczki . Może być podanie przedziału do i ponad 70 kg .

Za 1500 kupisz typową damkę w rodzaju Indiana Moena lub Romet Moderne z 3biegowym Nexus lub przerzutką zewnętrzną 6x/7x. Ale nie wiem czy "polecam" te rowery, ciężkie, slabe jakościowo. Chociaż w przebiegach 500km na sezon sprawdza się. Podobnie sprawa wygląda z rowerami crossowymi i trekingowymi w tym przedziale cenowym. 

@remover sam mam onilus bergen. Dokladnie taki https://www.ceneo.pl/63231375#  i nie narzekam, mam go od 2018 roku i robię nim co sezon ok 1000 km, i nic się do tej pory nie zepsuło. Wtedy dałem za niego 1250 zł.

Teraz szukam roweru dla mojej dziewczyny z która razem rekreacyjnie sobie będziemy jeździć w weekendy :)

Przy wadze poniżej 70 kg i rekreacyjnej jeździe można kupić rower na wolnobiegu . Nie jest to dobre rozwiązanie ( kaseta lepsza ) ale da radę . 3 biegowa przerzutka w piaście sprawdzi się w płaskim terenie , najlepiej w mieście . Jeśli wycieczki mają być też po polnych czy leśnych drogach to ( pomijając fakt że tani miejski rower w ogóle średnio się do tego nadaje ) ja wolałbym mieć normalną przerzutkę i 6-7 biegów .  Tak generalnie jeśli to mają być spacery po parkach , bulwarach itd to możesz kupić cokolwiek . Jeśli macie w planach nieco dłuższe jazdy w różnym terenie , coś na pograniczu rekreacji i małej turystyki to moim zdaniem trzeba zwiększyć budżet i patrzyć na rowery trekkingowe .

Tak jak napisałem w pierwszym poście , i jak napisał remover trudno coś polecić . To najniższa półka i różne ,,kwiatki" mogą wyniknąć . Ale daj linki do konkretnych modeli to może jakieś różnice będzie można wyłapać . Tzn napisać który wygląda lepiej , przynajmniej na papierze .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...