Perkatrim Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Dzień Dobry Wszystkim, Poszukiwanie pierwszego Gravela w moim rozmiarze teraz graniczy z cudem Gdy coś znalazłam napotkałam pewien dyskomfort, tu na testowaniu Scotta Speedster 30 r.2021, przy skręcaniu dwukrotnie zahaczyłam o przednie koło . Rozmiar roweru to XXS, mój wzrost 163, waga 50, rozmiar buta 37 i chyba wystarczy . Nie czułam że ten model jest dla mnie za mały po tym jak S mierzony okazał się zdecydowanie za duży. I tu moja ogromna prośba o poradę i wyrozumiałość, bo do tej pory tylko treking, górski rower/brak doświadczenia na gravel/szosa Nie wiem na ile tak się może zdarzyć a na ile od razu wiadomo że ten rower jest nie odpowiedni dla mnie. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie informację pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarooo Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 W moim Fuji Jari mam tak samo, a rozmiar jest ok. W codziennej jeździe bardzo rzadko będziesz skręcała kierownice tak mocno żeby zahaczyć butem o oponę, chyba że zahaczasz butem już przy małym skręceniu kierownicy. Warto sobie wyrobić nawyk podczas skręcania(gdy skręcasz w lewo lewa noga na godzinie 12, a prawa na godzinie 6 i odwrotnie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Podczas codziennej jazdy nie ma to żadnego znaczenia, kiedy skręcasz tak mocno żeby była w ogóle możliwość zahaczenia to i tak nie kręcisz korbą. Także technika jazdy do doszlifowania a przy następnej "próbnej przejażdżce" z prędkością kilku kmh trzeba po prostu uważać. Kolejna sprawa, że ogromne znaczenie ma tu geo roweru, kąt główki ramy, wyprzedzenie widelca - na jednym rowerze każdy będzie haczyć a na innym nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkatrim Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 25 minut temu, Yarooo napisał: W moim Fuji Jari mam tak samo, a rozmiar jest ok. W codziennej jeździe bardzo rzadko będziesz skręcała kierownice tak mocno żeby zahaczyć butem o oponę, chyba że zahaczasz butem już przy małym skręceniu kierownicy. Warto sobie wyrobić nawyk podczas skręcania(gdy skręcasz w lewo lewa noga na godzinie 12, a prawa na godzinie 6 i odwrotnie). Dzięki wielkie, ad nogi mam odruch odwrotny więc do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi