Aruniax Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Witam. Jak w temacie, szukam odpowiednika do roweru Marin Muirwoods 2021, niestety jest nie do dostania obecnie w rozmiarze L - mój wzrost to 181/80kg waga (jeśli ktoś wie gdzie proszę dać znać). Akurat w Marinie odpowiada mi wszystko, osprzęt podobno bardzo dobry jak do tej kwoty i wygląd minimalistyczny, czarny. Ktoś mógłby polecić odpowiednika do tego roweru z podobnym osprzętem i ceną? Dzięki za ewentualne propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Odpowiem krótko - nie ma To bardzo specyficzny rower i niemający konkurencji, a już na pewno nie w nierzucającym się czarnym kolorze i ze stali. Poluj na używkę, czasem wypływają. Wersja 2022 ma już zmienioną geometrię więc ciężko ją traktować jako odpowiednik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur85 Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 A Muirwoodsa z 2022 też bierzesz pod uwagę? Model 2021 to już tylko używany, a tegoroczne zawsze jest szansa na jakieś dostawy. Co do odpowiednia, to ciężko znaleźć coś w tym stylu i takiej cenie, stalowych to już wogóle Z podobnych rowerów można rozważyć: https://sprint-rowery.pl/rower-miejski-polygon-path-3 https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2022-dsx#specifications (pomijając kolor) https://sprint-rowery.pl/rower-fitness-specialized-sirrus-x-2-0-2022 Jednak każdy jest droższy, i z gorszym osprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aruniax Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedzi, ciekawy pomysł z tymi używkami Rozmiar M "43" to chyba będzie za mały przy wzroście 181? Ładny ten DSX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 M-ka niekoniecznie będzie za mała. Bierz pod uwagę że ten rower jest dość długi, więc o ile sztycę można zawsze bardziej wysunąć to mostka skracać w nieskończoność się nie da. Także, najlepiej byłoby się przymierzyć. Ja przy 180 jeździłem na L i XL. XL nie była za duża, ale miałem wrażenie że jeżdżę na rowerze dużo większym, mniej pewnie się czułem. Lka jest okej, ale trochę ją "skróciłem" mostkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Jeśli składanie wchodzi w grę to stalowy Kross Esker mógłby od biedy być dawcą ramy. W Polszy dosyć dostępny... jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 W dniu 14.04.2022 o 08:55, Aruniax napisał: jest nie do dostania obecnie w rozmiarze L A nie gadaj już głupot takich. Daleko nie trzeba szukać: Starsze to złe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 @Aruniax Hej, to tak jakby moja rama jest. Ja mam 182cm wzrostu i rozmiar L jest idealny na podobny wzrost. Geometria jest taka sama jak w wersji 2021. Poniżej masz fotki, jaki ładny można rower na niej złożyć. Polecam, bo rama jest naprawdę w wypieszczonym stanie i w przeciwieństwie do fabryki jest od środka zaimpregnowana przed rudą. Mogę jakieś koła skołować. Zagadaj na PRV, to może dojdziemy do lepszej niż na OLX ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.