Daimos77 Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Witam! Wiem, że już sporo było takich tematów i będziecie wyrozumiali. Mam 170cm i 72kg. Poszukuję jakiegoś hardtaila do trudnego terenu leśnego (zjazdy, podjazdy, sporadycznie jakiś wypad w góry). Moje wymagania to sztywne obie osie i taperowana główka, reszta osprzętu mniej mnie obchodzi bo będzie z czasem upgrade'owana. Czy w ogóle w tej cenie da radę coś znaleźć? Ogólnie miałem na oku rockridera AM 100 HT ale jest niedostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Dartmoor Hornet jak gdzieś znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Dartmoor Hornet 2021 - 2022 Chyba od 2021 roku zmieniła się troszku geometria ramy, to znaczy, całkowicie się nie zmieniła geometria, bardziej mi chodzi o sam suport, który poszedł troszku w dół, ale tylko tyci procent, pod Twój wzrost, szukaj ramy w rozmiarze ( S ) Może być ciężko znaleźć Hardtail w tej cenie, to znaczy taki poskładany po ludzku, wyglądający jak Dartmoor Hornet i na porządnych częściach. Osobiście polecam kupić samą ramę i budować rower pod siebie. Nowa rama Dartmoor Hornet Pro ... w Kolorze czarnym, najładniejsza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Ja chcę sprzedać Rockrider AM100 HT. Kupiony wrzesień 21, przejechane około 1 tyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daimos77 Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Muszę powiedzieć, że ten hornet całkiem spoko 🙂 tylko dostępność prawie zerowo... Co do kupienia samej ramy i poskładania samemu, też mi taka myśl przeszła przez głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Ciekawe czy wielu tutaj myśli podobnie odnośnie składania... A ten Hornet to nie jest przypadkiem do konkretnego latania w pełnym tego słowa znaczeniu (150 mm, 16 kg) ? 🤔 Jakoś mi to nie pasuje: 2 godziny temu, Daimos77 napisał: Poszukuję jakiegoś hardtaila do trudnego terenu leśnego (zjazdy, podjazdy, sporadycznie jakiś wypad w góry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Cytat Ciekawe czy wielu tutaj myśli podobnie odnośnie składania... Składki nie są popularne na forum. Wynika to chyba z ceny. Składak wyjdzie trochę drożej, ale ma to co chcemy i nie trzeba upgradować co roku. Ja się przymierzam do fulla. Najpierw wojna, teraz covid wstrzymał mnie trochę przed wydawaniem pieniędzy. Jakby nie patrzeć to kilkanaście tysięcy ( z dobiciem do 20000) w niepewnych czasach ciężko wydać ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Daimos77 napisał: Muszę powiedzieć, że ten hornet całkiem spoko 🙂 tylko dostępność prawie zerowo... Co do kupienia samej ramy i poskładania samemu, też mi taka myśl przeszła przez głowę. Jeżeli chodzi o fabryczną / sklepową konfigurację roweru Dartmoor Hornet, to mnie mało interesuję, nawet bym powiedział, że w ogóle mnie nie interesuje, wolę sam sobie poskładać swoją geometrię. Rama ma niesamowity potencjał jedyne co należy zrobić, ( jeżeli Tobie podoba się taki rodzaj roweru / ramy bez tylnego wahacza, oraz podoba się Tobie taki klimat na rowerze ) należy poświęcić troszku więcej pieniędzy z Twojej strony oraz dać z siebie troszku " miłości rowerowej " do stworzenia Twojego roweru Hardtail, tak żebyś Ty czuł się dobrze na rowerze, niezależni czy ganiasz jednego dnia bardziej agresywnie, a drugiego dnia jakiś wypad z kolegami na luzaka, Dartmoor Hornet też bardzo fajnie sprawdza się jako rower wyprawowy oczywiście jeżeli lubisz taki klimat na rowerze, no i masz podczas jazdy ataki poganiać bardziej agresywnie, również podczas jazdy lubisz się wiercić na rowerze, bo tym rowerem nie da się normalnie jeździć, sama geometria ramy prowokuje do "wścikania" , sorry, ale ja lubię taki klimat na rowerze, dodatkowo, nie wiem czy wiesz, taki rodzaj rowerów nawet z pełnym zawieszeniem to rowery bardzo wygodne, nie te złomy szosowe, co nie da się usiąść na siodełku, już nie mówię o pojechaniu do przodu ... no dobra już nie wkurzam szosowców, fajne rowery, ale i tak to nie mój klimat. Janek Kiliński to Świr Rowerowy, Pasjonat rowerów grawitacyjnych ... Dzięki Janek za wspaniałą Ramę ... 2 godziny temu, chudzinki napisał: Ciekawe czy wielu tutaj myśli podobnie odnośnie składania... A ten Hornet to nie jest przypadkiem do konkretnego latania w pełnym tego słowa znaczeniu (150 mm, 16 kg) ? 🤔 Jakoś mi to nie pasuje: Do normalnego podjechania po bułki też się nadaje, również do wypadu rowerowego z kolegami, do agresywnej jazdy również. Pomalutku kompletuje części do nowej ramy Dartmoor Hornet Pro, niebawem wpadną nowiutkie Hope Tech 3 V4 z nowymi odświeżonymi klamkami i fajnymi tarczami. Ja tam nie myślę, ja wolę sam sobie złożyć rower ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
__guest Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 2 godziny temu, JWO napisał: Składki nie są popularne na forum. Wynika to chyba z ceny. Składak wyjdzie trochę drożej, ale ma to co chcemy i nie trzeba upgradować co roku. Ja się przymierzam do fulla. Najpierw wojna, teraz covid wstrzymał mnie trochę przed wydawaniem pieniędzy. Jakby nie patrzeć to kilkanaście tysięcy ( z dobiciem do 20000) w niepewnych czasach ciężko wydać ;( Nie są popularne, bo jest drożej. Dartmoor Hornet na rok 2022 jak podawał na filmie Janek będzie kosztował niecałe 6.000 zł. Mój Dartmoor Hornet 2022 rozmiar ( S ) kosztował ( odliczyć części zapasowe ) jakieś ( NIECAŁE 15.000 ZŁ ? ) teraz już nie pamiętam dokładnie, no ale niech tak będzie, pamiętam że jeszcze części dokupowałem, koła, coś tam jeszcze i ogólnie troszku ponad dwie dychy wydałem. Aha w tym tygodniu wpadną do mnie nowe najwyższe modele pewnej firmy pedały platformowe, musiały być takie gdyż lubię takie większe platformy, a te niższej klasy już są troszku mniejsze platformy, no i troszku innych fantów. Testuje sobie teraz fajne buty platformowe od Shimano ... super buciki ... Czy bym zamienił mój Dartmoor Hornet w tej cenie na rower w pełni zawieszony ? taki jakiś ze sklepu za dwie dychy ? ciężko tak powiedzieć, bo zawsze bym znalazł coś do wymiany w seryjnym rowerze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.