Skocz do zawartości

[książka] Biblia treningu rowerowego

Rapero7000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Warto...niektóre prawy tam zawarte są już nieco leciwe, ale ciągle aktualne. Ja uważam, że warto bo pewne mechanizmy stosuje do dziś i się sprawdzają. Uzupełnieniem tej pozycji może być książka "Kolarstwo zaawansowane" Hunter Allen.

p.s. Nie zakładaj dwóch tematów, skoro wątek o niej poruszyłeś we wcześniejszym.

Napisano

Zastanawiam się między zakupem 

2 godziny temu, nossy napisał:

Warto...niektóre prawy tam zawarte są już nieco leciwe, ale ciągle aktualne. Ja uważam, że warto bo pewne mechanizmy stosuje do dziś i się sprawdzają. Uzupełnieniem tej pozycji może być książka "Kolarstwo zaawansowane" Hunter Allen.

p.s. Nie zakładaj dwóch tematów, skoro wątek o niej poruszyłeś we wcześniejszym.

Zastanawiam się między zakupem  Podstawy treningu Lau Dominik, a  Biblia treningu rowerowego" Friel Joe. Która twoim zdaniem będzie lepszym wyborem?

Napisano

W sieci pojawiły się opinie ludzi, którzy przeczytali Friela, a później Lau. Ich zdaniem książka Lau nic nie wnosi. Czy na pewno jest sens kupować książkę Lau po przeczytaniu Friela? W jakim sensie poszerzyć horyzonty? Książka Lau ma szerszy zakres, czym tak naprwdę się różnią te książki między sobą jeśli chodzi o tematykę? Moim zdaniem te książki bardzo dużo rzeczy mają wspólnych. 

Napisano

Ta którą kupuje teraz miała dopiero premierę w języku polskim  w tym roku więć moim zdaniem cieżko będzie znaleźć bibliotekę, która ją ma. Ale pozycja Lau być może. 

• Mod Team
Napisano

No to wypożycz sobie wydanie 2004, albo z 2010 roku. Myślę, że w nowym zmienił się projekt okładki i tyle. Raczej wątpię, żeby tam był jakiś wielki przewrót.

Napisano

Książki z 2004 i 2010 noszą tytuł biblia treningu kolarza górskiego. A książka biblia treningu rowerowego dotyczy bardziej kolarstwa szosowego choć na pewno dużo rzeczy dla kolarza górskiego i szosowego jest takich samych. Nie czytałem książek z 2004 i 2010 ciężko mi stwierdzić czy mają tą samą treść. 

• Mod Team
Napisano

Przepraszam, rzeczywiście mój błąd 😳

A to zupełnie otwiera mi oczy i teraz sam jestem ciekawy czym się różnią od siebie te pozycje :D Musze podejść do empiku i je porównać. Myślę, że raczej nic rewolucyjnego tam nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...