qjot23 Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Hej, poszukuję roweru góskiego dla córki, ale ceny, z tego co widzę, mocno poszły w górę i aby znaleźć coś sensownego to trzeba ok 2700 wyłożyć. Możecie coś polecić w okolicach 1500-1800 zł? Z tańszych ofert znalazłem np. coś takiego: https://onilus.pl/pl/p/ONILUS-MURANUS-2.0-27.5″-ZIELONY-MAT-2022/223 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 W bardzo ciężkim terenie będzie się poruszać...? Na pewno koło 27.5? To ile ma wzrostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjot23 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Jazda głównie po miescie i sporadyczne wypady gdzieś do lasu. Wiem, że to nie wymagania na rower górski, ale przekonać do cienkich opon nie ma szans... 27.5 nie koniecznie. Wzrost 148 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Ze strony, którą podlinkowałaś... Opony to akurat są stosunkowo wąskie, ale ten kawał żelastwa w postaci przedniego uginacza i 3-rzędowa korba... Koniecznie tego chcesz? 1800 to maks.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Moje obie córki nauczyły się korzystać z przedniej przerzutki dopiero w wieku około 12 lat. Do tego czasu był to zbędny balast którego głównym zadaniem było zbieranie brudu. Jak kupowałem im rowery nie było opcji napędu 1x. Teraz dzieciakowi bym nie kupił roweru z przednią przerzutką. Następna sprawa to waga roweru. Tutaj na pewno nie pomaga ciężki amortyzator z przodu. Polowałbym w związku z tym na rower w tym stylu: https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-dla-dzieci/rowery-hybrydowe-dla-dzieci/precaliber/precaliber-24-8-biegowy/p/28126/?colorCode=red Nie mówię że akurat ten bo w Treku w dużej mierze płacimy za markę. Chodzi mi raczej o prostotę i lekkość. Ten Trek waży 11 kg co już jest bardziej akceptowalną wartością w rowerze dla dziecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 popatrz tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.