Lukasz331 Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Hej, rozglądam się za kurtką przeciwdeszczową, którą będę mógł zabrać w kieszonce na trasę w niepewną pogodę. Budżet do ok.170 zł. Wpadły mi w oko takie modele : https://www.decathlon.pl/p/kurtka-przeciwdeszczowa-na-rower-rr-900-ultralight-meska/_/R-p-305439 https://www.cycleshop.pl/meska-kurtka-rowerowa-rogelli-004-103-crotone-fluor-yellow,id22642.html?gclid=CjwKCAjwo8-SBhAlEiwAopc9Wz_oGRV4h3n8_uMTv73XiVonoYOFSkUhC-ia8pzHgDyNdYeGo1X-yhoCqLUQAvD_BwE Czy są warte ceny? Opinie niby dobre, no i która lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Nie znam ich ale czarna kurtka przeciwdeszczowa? Przecież tego się używa w najgorszej pogodzie to lepiej być widocznym, a nie ubrać się na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Ta czarna ma dobre odblaski (córka ma), ale też uważam, że lepsza żarówiasta. My unikamy dróg z samochodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Zwróć uwagę na opis kurtki z Deca... ochroni przed przelotnym deszczem. Do tego brak szwów klejonych i gwarantuję Ci , że po 15 minutach deszczu kurtka przepuści wilgoć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 Fakt, to malutka kurtka na mżawkę albo na zjazd pod koniec dnia jak się ochłodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 Zaimpregnuj porządnie, awaryjnie będzie ok...traktuj jako wiatrówkę. Nie jest to ciuch w którym wyjeżdżasz gdy wiesz że na pewno będzie padać. Tylko kurtka wykonana w typowo turystyczno-górskiej technologii da Ci suchość w czasie długotrwałego deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz331 Napisano 14 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2022 To ma być kurtka awaryjna, którą będę chował do kieszonki koszulki i używał tylko gdyby złapał mnie deszcz na trasie, aby jako tako wrócić. W deszczu nie lubię jeździć. Chyba wezmę Rogelli, przekonuje mnie ten jaskrawy kolor, mam już jedną kurtkę zimową od Rogelli - Presaro 2.0 i jestem z niej zadowolony, więc znowu postawię na tę markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi