Skocz do zawartości

[Używka] Cannondale

MIDANN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Potrzebuję porady. Czy w cenie 1800zl zakup roweru używanego, że zdjęć, to będzie dobry zakup ?

Budżet mam 2 tysiaki.

Screenshot_2022-04-10-11-37-47-836_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2022-04-10-11-37-33-667_com.facebook.katana.jpg

Screenshot_2022-04-10-11-37-37-856_com.facebook.katana.jpg

Napisano

W tym przypadku rower wart max  800zl, 1000zł płacisz za naklejkę na ramie. Nie ma tu nic z canondale'a - najtańsza chińska rama obwieszona najtańszymi komponentami. Tak skrajnie tanie rowery nigdy nie widują też serwisu z prawdziwego zdarzenia (koszt sereusu w porównaniu do wartości roweru na to nie pozwala) - jeździ się nimi do pojawienia się pierwszych poważniejszych niedomagań i śmietnik. Tu nic nie wiesz jaki stan piast, co trzeba wymienić z napędu, czy nie pojawiła się korozja wewnątrz uginacza...

Napisano

Wpierw myślałem, że to na pewno podróbka, ale przypomniałem sobie, że kiedyś Cannondale, swoje znakomite ramy sprzedawał też z zaskakująco słabym osprzętem. To jednak już upadek. Jakby pod marką Mercedes sprzedawać technikę z Dacii :) (tak, to się dzieje). Ale sprawdziłem - na stronie Cannondale i jest taki model i katalogowo nowy to 5000. Skandal i kradzież.  Używany jest bliski ceny nowego w tej klasie, ale innej marki. Ja za swojego miejskiego Cannondale dałem (15 lat temu) 6000, ale przynajmniej był hand made im USA i z godnym osprzętem (Nexus8, Magura, Headshock, Brooks itd.). Ten rower może mniej sens, jak jest idealny i jak nowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...