Skocz do zawartości

[6000-7000zł] mtb / xc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam roweru górskiego mtb/xc w takim zakresie cenowym jak w temacie. To co mnie naj bardziej interesuje to podzespoły najlepiej na bazie SLX/XT z widelcem conajmniej rockshox recon/suntour raidon. Rynek mamy dość słaby w dostępności modeli a szczególnie w ramie 17 cali. Póki co mam na oku dwa modele: indiana storm x9 oraz unibike expert 29. Co sądzicie i czy polecicie coś od siebie w podobnym sprzęcie.

Unibike zawsze robił genialne oferty cena jakość i raczej podobnie jest w przypadku najnowszego Eksperta. Raidon był zawsze dobrze odbierany ale jak jest obecnie to poszukaj info. Nie mniej wielu producentów w tej kasie daje choćby RS Judy, który dla mnie jest padaczką wiec nie ma tematu. Rower z Media też trzyma poziom ale tam masz napęd 2x co dla wielu jest minusem. 

• 3 miesiące temu...

Witam, szukam roweru mtb w takim przedziale cenowym, mój wzrost i waga to 185cm 85kg . Moje zastosowanie dla roweru to codzienna jazda w zróżnicowanym terenie dla spędzania aktywnie czasu.(40-50km). Główny teren to asfalt oraz drogi szutrowe, jednak po 4 latach jeżdżenia na moim rowerze Unibike Shadow (rozmiar 23) z kształtem ramy podchodzącym bardziej pod rower szosowy, zaczęło mnie to nudzić i chciałbym spróbować jazdy w jakimś terenie, szlaki, zjazdy czy jakieś bardzo małe skoki interesowały by mnie najbardziej żeby zacząć z tym tematem przygodę. Nie chciałbym jednak aby rower był w 100% nastawiony pod teren, chciałbym żeby był to na nim możliwe z jednoczesną w miarę wygodną jazdą w trasy 30km+. Przysiadałem się do 2 rowerów które mam u siebie w salonach - Giant XTC SLR 2 oraz SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT. Lepsze wrażenie przynajmniej wizualne zrobił na mnie Spec oraz jakoś lepiej się na nim czułem, chciałbym się dowiedzieć jednak opinii który z tej dwójki jest lepszy. Być może rowery do których się przysiadałem nie sprawdzą się w tym czego wymagam więc chętnie zobaczę propozycje w takim przedziale cenowym. Nie znam się za bardzo i jest to dla mnie nowy temat więc prosiłbym o wytłumaczenie dlaczego dany rower odpada itd. Rower na pewno musi być w XL, przy moich długich nogach po testowaniu L stwierdziłem że nie ma innej opcji, więc chciałbym modele dostępne w takim rozmiarze gdyż średnio mi się widzi czekać na zamówienie do września/października lub nawet dłużej. Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...