Promien Napisano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Witam, szukam roweru górskiego mtb/xc w takim zakresie cenowym jak w temacie. To co mnie naj bardziej interesuje to podzespoły najlepiej na bazie SLX/XT z widelcem conajmniej rockshox recon/suntour raidon. Rynek mamy dość słaby w dostępności modeli a szczególnie w ramie 17 cali. Póki co mam na oku dwa modele: indiana storm x9 oraz unibike expert 29. Co sądzicie i czy polecicie coś od siebie w podobnym sprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 W tej cenie trudno znaleźć coś lepszego nić Rockrider XC 500: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-500-29/_/R-p-304245 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Promien Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Nie dostępny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2022 Unibike zawsze robił genialne oferty cena jakość i raczej podobnie jest w przypadku najnowszego Eksperta. Raidon był zawsze dobrze odbierany ale jak jest obecnie to poszukaj info. Nie mniej wielu producentów w tej kasie daje choćby RS Judy, który dla mnie jest padaczką wiec nie ma tematu. Rower z Media też trzyma poziom ale tam masz napęd 2x co dla wielu jest minusem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiek120 Napisano 19 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Witam, szukam roweru mtb w takim przedziale cenowym, mój wzrost i waga to 185cm 85kg . Moje zastosowanie dla roweru to codzienna jazda w zróżnicowanym terenie dla spędzania aktywnie czasu.(40-50km). Główny teren to asfalt oraz drogi szutrowe, jednak po 4 latach jeżdżenia na moim rowerze Unibike Shadow (rozmiar 23) z kształtem ramy podchodzącym bardziej pod rower szosowy, zaczęło mnie to nudzić i chciałbym spróbować jazdy w jakimś terenie, szlaki, zjazdy czy jakieś bardzo małe skoki interesowały by mnie najbardziej żeby zacząć z tym tematem przygodę. Nie chciałbym jednak aby rower był w 100% nastawiony pod teren, chciałbym żeby był to na nim możliwe z jednoczesną w miarę wygodną jazdą w trasy 30km+. Przysiadałem się do 2 rowerów które mam u siebie w salonach - Giant XTC SLR 2 oraz SPECIALIZED ROCKHOPPER EXPERT. Lepsze wrażenie przynajmniej wizualne zrobił na mnie Spec oraz jakoś lepiej się na nim czułem, chciałbym się dowiedzieć jednak opinii który z tej dwójki jest lepszy. Być może rowery do których się przysiadałem nie sprawdzą się w tym czego wymagam więc chętnie zobaczę propozycje w takim przedziale cenowym. Nie znam się za bardzo i jest to dla mnie nowy temat więc prosiłbym o wytłumaczenie dlaczego dany rower odpada itd. Rower na pewno musi być w XL, przy moich długich nogach po testowaniu L stwierdziłem że nie ma innej opcji, więc chciałbym modele dostępne w takim rozmiarze gdyż średnio mi się widzi czekać na zamówienie do września/października lub nawet dłużej. Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.