chopmaz Napisano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Panowie mam problem z tylnym hamulcem. W rowerze zamontowane są mechaniczne klamkomanetki Tiagra połączone z Giant Conduct. Dzisiaj zrobiłem przegląd roweru, od kilku miesięcy stał praktycznie nieruszany. I okazało się, że prawa klamka bardzo miękko chodzi i praktycznie brak hamowania tylnego koła. Klamka wykonuje ruch na kilka milimetrów przód-tył, gdy się ją bardzo delikatnie pociągnie i puści, natomiast lewa przy takim samym nacisku nawet nie drgnie. Czy to wina linki, która idzie do tego zbiorniczka na kierownicy, czy może zapowietrzone hamulce? Nie znam się na tym, może to jeszcze uszkodzona klamkomanetka, ale nie przypominam sobie, żebym ją kiedyś uszkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Jeśli dźwignia klamki ma delikatny luz to znaczy że linka jest luźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Dzięki Imar. A wiesz może jak ją naciągnąć? Odkręcałem śrubkę pod zbiorniczkiem i próbowałem linkę wyciągnąć, ale nie dało rady. Może trzeba dać nową linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) http://www.sykkel.com/teknisk/G_MY17_Conduct.pdf Instrukcja montażu nowej linki. System trochę skomplikowany ale może coś Ci rozjaśni. Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez Imar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi