Mentos Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia W dniu 31.12.2023 o 01:55, TheJW napisał: Jeżeli ktoś z Was chce mi zasponsorować napęd SRAMa, to Wam zrobię test porównawczy. Osobiście na to gówno nie wydam już ani złotówki. Kasety po 800 zł i więcej, łańcuchy ponad 200, a szajs pół roku nie wytrzymuje. 😵💫 No dokładnie z tą ceną, i to jest sedno problemu z RZYGAMem. Przynajmniej tym najtańszym, 12s z 10ką czyli GXem vs najtańsze takie Sheetmano, czyli Deorka gdzie mam porównanie. Już nie wspominając, że w analogu mi się szybciej łańcuch GX wyciągnął (zmieniony w oststnim momencie na X01) niż Deorka w elektryku! Uwzględniając więc, że łańcuch i kaseta Deorki są trwalsze, to jeszcze za GXa sobie winszują dokłądnie 3 x więcej w zestawie z przerzutką !!! - gdzie tu sens, zwłaszcza w ebajku? Ja nie zauważam też jakiejś znaczącej różnicy w działaniu, choć napędy mam pomieszane, bo w ebajku manetka GX ze względu na singleclick z full Deorką na tyle, a z GXem/X01 na tyle w analogu manetka XTR ze względu na dużo większą ergonomię/ możliwości zmiany biegów. No i te nonsensownie stopniowane nowe kasety RZYGAMa 10-52. Ten przeskok na końcu to musieli długo nad tym barany myśleć, no i wymyślili, że będą o 1 ząbek lepsi, geniusze. Ale by nie było że jestem jakimś fanatykiem jednej czy drugiej firmy, i abstrachując od absurdalnych cen, to muszę przyznać, że te nowe elektroniczne przerzutki z zabudowaną baterią bez żadnych kabelków to fajny pomysł. No i ten zwalony z Sheetmano sprzed 20 lat, ale udoskonalony pomysł z nowymi kasetami/łańcuchami które pozwalają na zmianę w obie strony tylko po przeznaczonych do tego rampach też fajne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 5 Stycznia Udostępnij Napisano 5 Stycznia Edyta, już niemożliwa ale się poprawię: Pomysł zwalony przezRZYGAMA'a sprzed prawie 30 już lat, bo STX RC z systemem IG to przecież 1995 był 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Różnica w działaniu między IG a HG+ albo nowym Sramem jest jak miedzy krzesłem i krzesłem elektrycznym 😇 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia (edytowane) ^^^^ Ja pierdziu, a co ja napisałem, że aż sam się zacytuje poniżej? Papuga jesteś czy nie rozumiesz sformułowania "udoskonalać pomysł"? 🙃 W dniu 2.01.2024 o 13:42, Mentos napisał: No i ten zwalony z Sheetmano sprzed 20 lat, ale udoskonalony pomysł z nowymi kasetami/łańcuchami które pozwalają na zmianę w obie strony tylko po przeznaczonych do tego rampach też fajne rozwiązanie. Edytowane 6 Stycznia przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi