Vaiet Napisano 6 Kwietnia 2022 Napisano 6 Kwietnia 2022 Czołem, Piszę, bo czuję się trochę pokonany. Po walce z kilkoma sprzedawcami oferującymi wirtualny towar w końcu udało mi się kupić dwie drutowe Conti Race King 27,5 x 2,2" tylko po to, żeby okazało się, że są tylko do obręczy hookless. Podczas montażu wyszło, że obręcze są jednak z rantem, więc zdjąłem je i zwróciłem, bo nic innego nie zostało. Problemem dla mnie jest to, że praktycznie nigdzie nie ma informacji o tym, czy opona jest wyłącznie do obręczy hookless, czy może być też stosowana z tymi z rantem. Opony mają być do roweru syna, który właśnie nabyłem - Orbea MX60 rozm. XS. Stare opony są już mocno spękane na rantach i nie wyglądają zbyt dobrze, dlatego chciałem je wymienić na coś sensownego i węższego, bo obecne mają szerokość 2,35". Szukałem opony relatywnie uniwersalnej, która równie dobrze będzie sobie radzić na asfalcie, co na polnych i leśnych duktach jakich wokół mojego domu jest całe mnóstwo. Czy możecie polecić coś sensownego w cenie powiedzmy do 90zł/sztuka, co będzie w granicach rozmiaru 2,25" i nada się do warunków jak opisane? Z góry dzięki za pomoc.
Dokumosa Napisano 6 Kwietnia 2022 Napisano 6 Kwietnia 2022 Właściwie to 99% ogółu opon mtb to opony pod obręcz hooked (bo tych też jest 99% ogółu obręczy mtb) i wszystkie RaceKingi się do tego zaliczają.
Dokumosa Napisano 6 Kwietnia 2022 Napisano 6 Kwietnia 2022 Przeczytaj uważnie jeszcze raz to co napisałem. Kupiłeś opony do obręczy z hakiem/zagiętym rantem (bo każda opona MTB od Conti, w tym RK taka właśnie jest). Piszesz, że takie właśnie masz obręcze. Nie rozumiem jaki jest więc problem.
Vaiet Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Napisano 6 Kwietnia 2022 Opona była tylko do obręczy hookless. Felga z kolei ma zagięty rant, więc z tego co rozumiem opona jest niekompatybilna z tym typem obręczy, bo się w niej nie zakleszcza.
Dokumosa Napisano 6 Kwietnia 2022 Napisano 6 Kwietnia 2022 Jest to bardzo ciekawe gdyż po raz kolejny piszę, że RaceKingi są wyłącznie do obręczy hooked.
cervandes Napisano 6 Kwietnia 2022 Napisano 6 Kwietnia 2022 Ja się nie wypowiadałem, bo jedyne co byłem w stanie wyrazić obrazuje ten gif: Kupuj PONOWNIE (😂) te Race Kingi, zakładaj i nie opowiadaj herezji.
Vaiet Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Napisano 6 Kwietnia 2022 Dobra, nie będę szedł w zaparte, że jak byk było napisane na rancie obręczy "Hookless rims only". No ale dobra, niech będzie xD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.