MrLuke Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Witam, który z tych kasków będzie lepszy na okrągłą/szeroką głowę? Obwód 59 ale dosyć szeroki beret nad uszami. Testowałem lazer tonic M(do59) i trochę ciśnie L wchodzi lekko ale strasznie duży za to lazer blade+ nawet L ciśnie po bokach. Interesują mnie 3 różne kaski uvex race 9, met rivale II, Lazer sphere, który z tych 3 będzie lepszy na moją głowę ( nie ma sklepu w okolicy z takimi kaskami więc nie dam rady przymierzyć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Kupić onliine, a jak nie przypasuje zwrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Allegro smart to podstawa w takich zakupach. Jeśli miałbym strzelać to z tych 3 na szeroki łeb pewnie najlepszy będzie uvex. No ale jw. kupować, mierzyć i ewentualnie zwracać, kask ma być dopasowany do głowy na całej powierzchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolarzjedrek Napisano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 Jeżeli Lazer Blade + cię ciśnie to tak samo może być z innym modelem lazera. Obstawiam Uvexa, Met jest specyficzny mniej obszerny niż Lazer (miałem Meta teraz mam Lazera obwód 59 oba kaski rozmiar L). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 Met Rivale pasował na mój okrągły łeb, jako jeden z niewielu, a swojego czasu przymierzałem naprawdę kilkadziesiąt modeli różnych producentów, żeby znaleźć coś, co w ogóle będzie pasować. Nie wziąłem go tylko dlatego, że nie ma MIPS. Finalnie kupiłem Giro Agilis MIPS, który również pasował. Wcześniej miałem Bell Drifter (Formula to szosowy odpowiednik), a na samym początku przygody Met Crossover. Teraz poza Giro mam też (już drugi) Abus AirBr.eaker, o dziwo pasuje jak ulał! No...po drobnej modyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrLuke Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 No właśnie lazer tonic i nawet starszy vandal pasują dobrze a za to blade+ już ciśnie, nie mierzyłem kasków met, za to giro angon do 63cm niestety był nie wygodny i strasznie długi z tyłu głowy. Zastanawiam się nad tym uvexem choć to dosyć oryginalny wygląd znacznie ładniejszy jest met rivale. Jeśli posiadacie te kaski w rozmiarze L moglibyście zmierzyć szerokość wewnętrzną w okolicy uszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek23 Napisano 7 Maja 2022 Udostępnij Napisano 7 Maja 2022 W dniu 5.04.2022 o 15:34, MrLuke napisał: Witam, który z tych kasków będzie lepszy na okrągłą/szeroką głowę? Obwód 59 ale dosyć szeroki beret nad uszami. Testowałem lazer tonic M(do59) i trochę ciśnie L wchodzi lekko ale strasznie duży za to lazer blade+ nawet L ciśnie po bokach. Interesują mnie 3 różne kaski uvex race 9, met rivale II, Lazer sphere, który z tych 3 będzie lepszy na moją głowę ( nie ma sklepu w okolicy z takimi kaskami więc nie dam rady przymierzyć). I jak? Co kupiłeś? Właśnie zamówiłem Rivale bez przymierzana 😛 ma Twoją głowę mogłyby pasować abusy. Próbowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrLuke Napisano 10 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 W dniu 7.05.2022 o 11:41, wojtek23 napisał: I jak? Co kupiłeś? Właśnie zamówiłem Rivale bez przymierzana 😛 ma Twoją głowę mogłyby pasować abusy. Próbowałeś? No właśnie jeszcze nie kupiłem czekam na jakąś okazję na ale... I jak kask już masz, jak pasuje, jaki rozmiar, jaka szerokość wewnętrzna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrLuke Napisano 21 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2022 Kupiłem uvexa race 9 pasuje i jest bardzo wąski nie ma efektu grzyba itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.