aux84 Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Posiadam takowy suport w rowerze. Chcialbym sie zaopatrzyc w praske i wybijak tak aby moc swobodnie samemu go wyciagac. Jaka praske poiwnienem kupic (chodzi o rozmiar podkladek/tuleji - chcialbym tez ta praska moc wciskac stery 1 1/8" / 1.5"). Wybijak - to samo powinien obsluzyc suport jak i te stery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Jazda na rowerze rower BB narzędzie Press Fit zestaw słuchawkowy instalator zestaw słuchawkowy kubek wciskany wałek miska Remover narzędzia do naprawy roweru|Bicycle Repair Tools| - AliExpress Mam do niej jeszcze sietkę adapterów do różnych łożysk do piast, ram FS itp. Co do wybijaków to używam dedykowanych narzędzi (nawet do sterów 1,5 oraz 1+1/8" dwa różne wybijaki) i raczej trudno o takie co jeszcze BB ogarną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Wybijak sobie kup a "praskę" można zastąpić gwintowanym prętem z nakrętkami i kilkoma podkładkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Praska powinna mieć adaptery, które prowadzą osiowo miski. Bez tego efektywniej wbijać młotkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Jak chcesz to sobie wbijaj. A ja kolejny raz będę sobie wprasuję za pomocą pręta 12mm, którego ustawienie w miarę osiowo w otworze 24mm nie jest żadnym problemem, zaryzykuję stwierdzenie, że trzeba mieć wybitny talent żeby to skopać Zakup dedykowanych narzędzi do pressfitu/sterów kiedy się serwisuje jeden czy dwa rowery to zbędny wydatek, częstotliwość z jaką się ich używa sprawia, że lepiej z tym podjeść do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2022 Czyli jak ktoś wbija 4 gwożdzie rocznie to nie powinien kupować dedykowanego narzędzia (w tym przypadku młotka) bo może sobie podobne narzędzie wystrugać z komponentów, które nabędzie w sklepie metalowym. Kurcze ja podobnie pewnie jak większość przedstawicieli naszego narodu wbijam średnio pół gwożdzia na rok ale młotek w domu mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 Jeśli uważasz, że jedyną funkcją młotka jest wbijanie gwoździ to spoko, wtedy zakup praski do pressfitu będzie dla ciebie miało głęboki sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.