Trukas Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 Heja! Pytanie do enduro świrów:) Kiedy decydujecie się na wymianę opon na nowe? Po jakim przebiegu? W jakim terenie? Podzielcie się proszę własnym doświadczeniem! Dzięki!
wojtt80 Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 Teren typu masyw Ślęży, Srebrna Góra, czyli dużo kamieni, żwir. Wymieniam zdecydowanie za późno, opona lapie czesciej kapcie, pocenie się na obwodzie. Mam zamiar sie poprawić, nie chce mi sie chodzic z buta z rowerem😉
KrzysiekCH Napisano 4 Kwietnia 2022 Napisano 4 Kwietnia 2022 Z tyłu - Highroller II 855km, Wolfpack Enduro 1014km, z przodu DHF 905km. Więc tak średnio 1kkm trzymają. Ale wymieniam zwykle jak jeszcze nie są kompletnie zajechane. Teren to enduro 🙂 czyli traile wszelakie.
Mod Team sznib Napisano 5 Kwietnia 2022 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2022 Ja wymieniam jak zostaje jakieś 20% bieżnika. Kilometrów nie liczę, i nie ma sensu tego podawać bo to zależy od konkretnej opony, jej wersji (mieszanki gumy), stylu jazdy itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.