Pulse Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Jaki suport Token zastosować do Rockrider xc900s? W specyfikacji jest napisane BB86/BB92, press-fit, aczkolwiek tutaj u są dwie opcję średnicy w ramie 41mm i 46mm, nie za bardzo mogę się doszukać informacji jaka jest średnica mufy w tej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 46mm to PF30. BB86/BB92 to 41mm. Korba SRAM DUB, więc skręcanego suportu Tokena do tego nie kupisz. Kiedyś mieli Ninję, ale była kiepska i ją wycofali. Zostały tylko klasyczne wciskane łożyska: BB4129 i BB4129S. Mam u siebie BB4129S i szczerze mówiąc - tyłka nie urywa. Chyba oryginalny suport SRAMa wytrzymał więcej i dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Co ty mówsz? Nindżę już nie produkują? To się pozmieniało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Produkują, ale nie dla tego standardu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Są jeszcze inne firmy. Sam używam suportu od Wheels mfg i jestem zadowolony. Minęło 5 lat i coś tam łożysko cyka, ale jeszcze znośnie. Cała magia tego sportu (tak samo jak Ninjy od Tokena) to aluminiowe miski skręcane ze sobą przy montażu w ramie. Bez tego rozwiązania życie pressfitów jest krótsze. PS. No i dodam, że jeszcze nie miałem przyjemności tego rozkręcać. Podejrzewam, że jest beton i bez czegoś na uspokojenie lepiej nie podchodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Coś w tym jest. Ale takie sytuacje to raczej u osób, które rowerem tylko jeżdżą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 5 godzin temu, TheJW napisał: 46mm to PF30. BB86/BB92 to 41mm. Korba SRAM DUB, więc skręcanego suportu Tokena do tego nie kupisz. Kiedyś mieli Ninję, ale była kiepska i ją wycofali. Zostały tylko klasyczne wciskane łożyska: BB4129 i BB4129S. Mam u siebie BB4129S i szczerze mówiąc - tyłka nie urywa. Chyba oryginalny suport SRAMa wytrzymał więcej i dłużej. Też mam u siebie BB4129S i mam mieszane odczucia i bliski jestem tego co napisałeś. Teraz jak będę wymieniał, to raczej pójdę w oryginał. A przy okazji, to ten standard PF w tej opcji jest beznadziejny. W ubiegłym roku założyłem 3 oryginalne i Tokena. W ostatnim oryginalnym podczas wypadu w Gorce stanęło mi jedno łożysko czego nie poczułem. Korbą kręciłem, oś obracała się na insercie z tworzywa. Taka sytuacja doprowadziła do znacznego starcia osi korby i konieczność jej wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.