Edon Napisano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 Czesć. Szukam platformowych pedałów do gravela. Obecnie posiadam DARTMOOR Candy Pro, ale nie jestem zadowolony. Brakuje mi w nich szytwności, jakoś dziwnie się jeździ. Chyba to kwestia nylonu z którego są wykonane - raczej teraz szukałbym coś aluminiowego. Jest ktoś w stanie coś polecić? Budżet do 250 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 To tylko twoje wrażenie. Możesz sobie kupić np większe platformy - ale żadna nie będzie się "uginała". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 Miałem/mam jakieś stare Dartmoor'y - żelastwo, i mam nylonowe, ale z metalowymi pinami NS Bikes Bistro, i nie widzę żadnej różnicy w sztywności, a nylonowe są lżejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Ja przed zeszłorocznym sezonem zmieniłem alu platformy na właśnie Candy Pro i żadnej różnicy w sztywności nie odczułem. Trzymanie też jest ok, przynajmniej z Fivetenami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Słuchaj a jak z wytrzymałością na piny w tych adidasach. W zeszłym sezonie przeorałem podeszwę shimano i mam pewne opory przy wydawaniu kasy na "droższe buty mtb". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 We Freeriderach po 2 sezonach miałem w jednym małą dziurę na wylot. Da się jeszcze z tym jeździć, ale niedawno zainwestowałem w nowe Impacty. Góra buta prawie jak nowa. W sumie to było powodem zmiany pedałów na Candy z plastikowymi pinami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 No chyba też będę musiał przypiłować piny (albo mam plan z przydrutowaniem dętki/starej opony) bo co roku kupować buty to nie na moje nerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 4 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Ja z Candy generalnie jestem zadowolony. Trzymanie ok i nie niszczą butów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Kurde no też się zastanawiałem nad nylonami z plastikowymi wypustkami ale nie chcę na razie przekreślać chinoli - świetnie się kręcą, ważą tyle co nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 39 minut temu, RabbitHood napisał: Słuchaj a jak z wytrzymałością na piny w tych adidasach. W zeszłym sezonie przeorałem podeszwę shimano i mam pewne opory przy wydawaniu kasy na "droższe buty mtb". Jeżdżę na dmr vaultach które mają ostre piny. Podeszwy dedykowanych adidasów po 3 latach nadal są w stanie zdatnym do użytku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 Ponad 4kkm zrobiłem na takich chinolach: https://pl.aliexpress.com/item/32690841537.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0s.8937460.0.0.42252e0eSikyWk Cztery łożyska maszynowe, tylko raz serwisowałem, znaczy dałem nowy smar. I wymieniłem piny na bardziej agresywne: https://allegro.pl/oferta/m4x8-wkret-dociskowy-nierdzewne-brok-sruba-10st-8859293975?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=OTVmMDVkMDItMTZlYi00NDVmLThlYjgtZGU2OTMxMjg3NWY1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=354369bb-127e-4bbc-9fd5-838078751efa Bo te, co są, to mało co trzymają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Mzyrh model 926 z Ali. Kręcą się jak wściekłe, niezależnie od pogody i zasyfienia. Nie ma znaczenia w jakich butach jeżdżę, trzymają się świetnie. Jak jest ciepło to w prostych Rockriderach, jak mróz to w trekkingach Quechua. Uszkodzeń podeszew nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2022 Sprawdziłem po ile teraz chodzą chińskie mzyrh (czy inne podobne) - szok i niedowierzanie... Mógł człowiek zrobić zapas jak były p 40zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.