Skocz do zawartości

[do 6000 zł] gravel/szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, dwa lata temu zacząłem intensywnie jeździć na rowerze i wyposażyłem się w Trek Dual Sport 2 w modelu z 2021 roku. Okazało się, że mocno się wkręciłem i jestem gotów zainwestować dwa razy tyle w kolejny rower. Cross przestał spełniać moje oczekiwania. Moja średnia to +25 km/h, coraz częściej kręcę do ok. 27 km/h, ale czuję, że więcej mój rower nie pociągnie. Chciałbym coś lżejszego, z lepszą pozycję, kierownicą typu baranek.

Moje wcześniejsze dystanse to głównie lasy, do 30 km. Teraz +50 km i często dłuższe wycieczki. Las rzadko, 85% czasu jeżdżę do asfalcie. Wzrost ok. 180 cm, waga 74 kg. Co mi polecacie? Czy to czas na przesiadkę? Jestem na to mocno nastawiony, ale kompletnie nie mogę zdecydować się co wybrać. Liczę na wasze rady. 

Szosa jeśli z asfaltu będziesz zjeżdżał sporadycznie, gravel jeśli regularnie. Ale te kategorie i tak się przenikają, zależy jaką oponę wciśniesz. 

Z graveli to standardowo, Romet Aspre 2, Kellys Soot 50, Kross Esker 6, Unibike Geos, czy co tam jeszcze znajdziesz w aluminium i na hydraulice. Pewnie trzeba będzie dołożyć parę stówek. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...