Kacper89 Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Witam, szukam roweru do jazdy głównie po puszczy Kampinoskiej. W tej chwili posiadam Marin four corners, ale chciałbym zamienić na jakiś rower z amortyzowanym przednim widelcem. Teren płaski, sporo piasków i oczywiście korzenie. Wpadł mi w oko cube attention śl 29, natomiast w temacie sprzętu marek i osprzętu nie wiem zbyt wiele. Proszę o jakieś podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Ten Cube to takie rekreacyjne MTB bez sportowych ambicji. Do kręcenia samemu sobie po lesie spokojnie wystarczy i porównując z konkurencją jest przyzwoicie wyposażony. Możesz jeszcze popatrzeć na xc100 i xc120 z Decathlonu, zwłaszcza jeśli zamierzasz startować w jakichś zawodach czy jeździć agresywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper89 Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Poczytałem trochę o XC 100 i XC 120 i użytkownicy bardzo sobie chwalą te modele. Zastanawia mnie tylko napęd jednorzędowy. W obecnym rowerze mam 3x9. Generalnie tempo jazdy mam sporo wolniejsze niż pod zawody, ale znacznie szybsze niż typowo rekreacyjne mielenie. Jaki napęd sprawdzilby się lepiej przy takiej jeździe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 1x spokojnie wystarczy na Mazowsze zwłaszcza, jeśli większość czasu będziesz spędzał poza asfaltem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper89 Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Fajnie, dzięki za porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.